Pt 12 bucăți
Timp preparare: 45 min
Timp coacere :45 min
-750 gr mere
-2 linguri suc de lămâie
-50 gr stafide
-1 lingură rom (sau esență cu apă)
-125 gr unt moale
-100 gr zahăr
-1 plic vanilie
-sare cât iei cu 2 degete
-2 ouă
-175 gr făina
-2 lingurițe praf de copt
-20 gr fulgi de migdale
-1 lingură gem de caise (sau altul galben)
-1 lingurița zahăr praf
Mod de preparare:
Pe o formă rotundă (26 cm) se pune hârtie de copt. Merele se curăță de coajă, se scoate miezul, se înjumătățesc și se feliază ,dar nu chiar de tot. ( vezi poza1)se stropesc cu sucul de lămâie.
Stafidele se înmoaie în rom.
Se încălzește cuptorul la 175*C.
Frecăm spumă untul, zahărul, vanilia și
sarea.Adăugăm ouăle pe rând, după fiecare ou amestecăm bine. Amestecăm făina și praful de copt și le adăugăm in aluat.
Punem aluatul in formă și întindem bine, apoi punem merele ( vezi poza 2) stafidele și migdalele(poza.3).
Se coace 45 de minute la mijlocul cuptorului.
Gemul se încălzește și se amestecă.
Se pune peste prăjitură direct după ce o scoatem din cuptor.
Lăsam să se răcească și punem zahăr pudră.
TIP
Eu am făcut-o în tava de la cuptor și am folosit toate Ingredientele in porție dublă!
Poftă bună!
Yummy!
Maine vin la cafea! ;)