Tort cu Piersici și Maracuja
Blat:
3 ouă
75 gr zahăr
100 gr făină
3/4 din plicul de praf de copt
Crema:
1 1/2 doze a 850 ml de piersici
1 1/2 a 250 gr frișcă
1 plic de zahăr vanilat
2 pliculețe de întăritor de frișcă
250 gr smântâna
Guss:
250 ml de suc de maracuia
3 pliculețe de Soßen pulver. "vanilie " pt 500 ml de lichid ( vezi foto)
1 lingură de migdale
Hârtie de copt
BLAT
Separăm ouăle.Albușul se bate spumă cu 2 linguri de apă rece, zahărul se Adaugă
treptat.Pe rând adăugăm gălbenușurile.Amestecăm făina și praful de copt și le cernem peste ouă, amestecăm cu grijă. Aluatul se toarnă intr-o tavă rotundă (26 cm) pe care am pus hârtie de copt , iar marginile le-am uns cu unt. În cuptorul preîncălzit ( electric 200*C cu gaz treapta a 3-a) pr 15-18 min ,se face testul cu scobitoarea.
Se scoate din formă și se lasă la răcit.
CREMA
Între timp lăsăm piersicile să se scurgă,iar compotul îl păstrăm.Fructele ( pastarăm 2-3) le tăiem cubulețe.Batem frișca cu o vanilie și cu întă
ritorul.Smântâna o amestecăm cu piersicile,iar frișca o adăugăm cu grijă.Punem blatul pe un platou și punem un inel de tort în jurul lui.Punem crema peste blat întindem uniform și dăm totul la frigider pt 15-20 minute.
Guss
250 ml de suc (nectar) de Maracuja se amestecă cu 125 ml de compot de piersici și se pune la fiert.
Cu 75 ml de compot amestecăm praful de sos (toate3)și îl fierbem( ca la budincă) amestecăm încontinuu și dăm în câteva
clocote.Se toarnă peste cremă și se dă la frigider pt încă 2 ore. Restul de piersici se taie feliuțe și se ornează tortul putem folosi și frișcă .
Ies 12 bucăți / pe buc 1340Joule/320 kal Timp de pregătire 1 oră( fără timpul de așteptare )
POFTA BUNA !
Pt cine nu găsește Sos de vanilie poate să folosească 3 budinci de vanilie !!!