-1 dovlecel Muscat sau Hokkaido
-500 gr cartofi
-2 cepe
-2 cm ingver rădăcini =ghimbir
-4 linguri ulei
-1 1/2 litri supă de legume
-250 gr smântâna
-2 portocale
-1/2 lingurița curry
-sare , piper, zahăr
Mod de preparare
1.Se taie dovlecelul, se curăța de semințe și coajă și se taie cubulețe .
Se curăță cartofii și îi tăiem cubulețe.
Ceapa și ingver se curăță și se taie cubulețe .
2. Se încălzește uleiul și se călesc ceapa și ingver. Se adaugă dovlecelul și cartofii. Se pune supa și smântâna și se fierb la foc mic până se înmoaie.
3. Se ia oala de pe foc și cu ajutorul unui mixer(blender) le facem pireu. Presam portocalele și punem sucul in supă.
Adăugăm sare, curry , zahăr și piper după gust.
Poftă bună!
dovlecelul este alb si are o carne ca de castravete - este o delicatesa de primavara - se face cu marar m
asta se numeste PUMPKIN ..este dovleac ..din el se fac celebrele placinte americane - dar poti face si pure - linga friptura - de preferat la cuptor sau roast beef ...
la fel si cartofii de pe piata ..
probabil acum s-a introdus o specie comestibila
Între noi fie vorba tatăl ei a fost plecat în America să facă bani (așa cum au fost mulți plecați să "facă bani să-și cumpere pământ")
in transilvania - mi-au dat mosia de la borsa - pina la viseul de sus -
mai am si la nisporeni - sa vedem ce o iesi .etc ..
voi unde ati avut .?