-1 conopida
-1 ceapă roșie tăiată mărunt
-1 ceapă verde
-2 linguri ulei
-1 lingură oțet
-100 ml supă falsă (eu fac cu vegeta)
-verdețuri (pătrunjel, mărar, cimbru, oregano, majoran..)
-sare și piper
Spălăm conopida și o rupem în buchețele mici (cât o bucătură). O punem la fiert în apa cu sare pt 10 minute (doar atât cât intră furculița în ea).Lăsăm pe o sită la scurs și răcit.
Într-un vas punem uleiul, oțetul, supa falsă și verdețurile. Amestecăm bine și pe rând adăugăm ceapa apoi conopida. Condimentăm cu sare și piper după
gust.Se lasă pt 30 minute să "se odihnească".
Poftă bună!
merge cu palinca ungaria - sau ceresnia - ungaria - poate fi a lor ..ungurii sunt mari inventatori de retete ..
incearca brinza cu ceapa si tuica - un leac impotriva cosmarelor .
Chiar e pentru mine reteta, usoara si rapida! Plus gustoasa!
Sa o savurati cu placere!
Crezi că a mai rămas ceva?! Nimic! E gustoasă și nu s-a plâns nimeni că de ce nu mâncăm altceva :)))