758 poze   13754 vizite
Albume
10 Grătar   Cuptor de pâine   Ouăle de Paște11 Dulcețuri gemuri jeleuri   Dulceață de ardei iute   Gem de căpșuni   Gem de coarne   Jeleu de soc   Jeleu de struguri   Peltea de gutui 21Torturi   Cheeskeake cu Limette   Tort albastru   Tort cu afine și căpșuni   Tort cu afine și zmeura   Tort cu ananas și Mascarpone   Tort cu budinca de mere   Tort cu căpșuni   Tort cu ciocolată   Tort cu cremă de brânză și piersici   Tort cu mandarine   Tort cu mere nemtesc   Tort cu piersici   Tort cu piersici și mascarpone   Tort cu prune și caise   Tort de ciocolata   Tort diplomat   Tort Pfirsich-Marakuja   Tort pt sirenele mării   Tort roz   Tort Stea   Torturi de la Iuliana   Torturi idei   Z- Torturi pe care nu le mai fac   Z-Tort experiență2 Prajituri   Apfelkuchen mit Streußeln   Apfeltiramisu in pahar   Ciocolată și cireșe în pahar   Găluște cu prune   Hornoiuțe   Papanași cu brânză de vaci   Prăjitura cu brânză de vaci   Prăjitura cu caise și prune   Prăjitura cu ciocolatina   Prăjitura cu frișcă   Prăjitura cu mascarpone și afine   Prăjitura cu mere   Prăjitură cu mere la tavă   Prăjitura cu mere și budinca   Prăjitura cu piersici   Prăjitură cu rabarbură3 Muffins   Cu afine   Cu afine și natron   Cu ciocolata   Cu lămâie   Cu mere și brânză de vaci   Cu mere și scorțișoară   Cu smântână și fructe   Cu Strugurei   Cupcackes cu afin   Cupcakes Căciulițe pt Moș Crăciun   Cupcakes cu afine   Cupcakes Sirena mării   Cupkakes cu crema de Preiselbeeren   Cupkakes inimioara cu zmeura   Savarina   Simpli4 Ciorbe   Ciorba de perișoare   Ciorbă de pui a la grec   Ciorbă Lukscos   Supă cremă de dovlecel   Supă cremă de dovlecel 2   Supă cremă de sparanghel   Supă Dal -India   Supă Gulaș unguresc5 Mancare   Cannelloni cu sos de Bolognese   Cartofi cu rozmarin   Cartofi la cuptor   Ciuperci umplute   Conopida la cuptor   Dovlecel umplut la cuptor   Dovlecel umplut la cuptor 2   Dovlecel umplut la cuptor 3   Ficăței de pui   Gulaș de mistreț   Piept de pui cu curry   Piept de pui cu soia la tigaie   Piept de pui la cuptor   Piept de pui pe legume la cuptor   Piept de pui pe pat de legume   Piept de rață   Piept de rață 2   Ruladă de vită   Sarmale   Somon la cuptor   Spaghete bologneze   Sparanghel cu cartofi și șuncă   Sparanghel în foi de plăcintă   Tocăniță de vițel   Vinete la cuptor6 Biscuiti   Mere la cuptor7 Party food   Biluțe de brânză   Melcișori   Pătrățele cu lachs somon   Trandafiri cu mere8 Salate   Humus   Salată de bulgur   Salată de castraveți   Salată de conopida   Salată de macaroane   Salata de vinete   Salată Hawaiană   Salată Mozzarella   Salată pe rânduri9 Siropuri și alte băuturi   Bulion și pastă de roșii   Café frapé   Sirop de soc   Socată   Socata 2Murături   PicalelaX Aranjare platouri

membru din 13 mai 2017

Prăjitura cu ciocolatina

Prăjitura Ciocolatina
www.sunphoto.ro/prajituri/ de aici am rețeta :)

lngrediente:
Pentru blat:
- 225 g de faina alba
- 350 g zahar pudra
- 85 g de cacao
- 1½ lingurita praf de copt
- 1½ lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 oua
- 250 ml de lapte
- 125 ml de ulei vegetal
- 2 lingurite de esenta de vanilie
- 250 ml de apa fiarta

Pentru crema
- 200 g de ciocolata
- 200 ml de smantana
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge cu ulei sau cu unt topit doua forme pentru tort. Pune hartie de copt pe fundul fiecarei forme.
2. Pune toate ingredientele pentru blat, cu exceptia apei fierte, intr-un vas si amesteca, cu ajutorul unui mixer sau cu o lingura de lemn, pana obtii un amestec bine omogenizat.
3. Adauga apa fierbinte peste amestec, putin cate putin. Amestecul va fi acum foarte lichid.
4. Adauga amestecul in formele de tort si tine-l in cuptor timp de 25-35 de minute, sau pana cand partea de sus este ferma la atingere, iar daca introduci un cutit in blat acesta iese curat.
5. Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet inainte de a turna crema.
6. Pentru crema, pune ciocolata si smantana intr-o cratita, deasupra unui foc mic, pana ce ciocolata se topeste. Opreste focul si amesteca pana compozitia devina omogena si lucioasa. Las-o 1-2 ore sa se raceasca, sau pana cand este destul de groasa pentru a putea fi intinsa peste blat.
7. Cu ajutorul unui cutit cu lama lata sau cu unul special, pune mai intai crema intre cele doua blaturi, dupa care le acoperi cu restul cremei de ciocolata.
30.04.2022
30.04.2022
Foarte lichid
Foarte lichid
Ciocolata
Ciocolata
Smântână "la cald"
Smântână "la cald"
Img-2023.03.12
Img-2023.03.12
Img.2023.03.12
Img.2023.03.12

Comentarii album • 15
sireteanu 12 martie 2023  
LIMBI DE PISICA -

se face o dulceata de coji de portocale - cu coaja cit mai mare -
se taie in - forma de limba de pisica - si se inveleste - fiecare bucata in ciocolata preferata 9 amarue = amareto - etc..) se consuma la cafea - sau ...sampanie -
iti recomand - vin spumos MARTINI - e7 $ sticla mica - e parfumat - miroase a scortisoara -

si....?

cipsuri de cartof nature - se taie cartoful felii cit de subtiri - si se prajeste in untura -
ATTN..untura incinsa - daca ia apa - EXPLODEAZA - in CANADA - este problema nationala - stiu de la un politist - francezii iubesc - french fries - cartofi prajuti - si ISI DAU FOC LA CASE -
HE HE HE ?
la bionda - once for me once for you - ( asculta ) ma refer la Aupres de ma blonde - cintec traditional de razboi - FRANCEZ
Raportează
sireteanu 12 martie 2023  
amesteca ciocolata cu UNT ROMANESC - la cald - apoi il tavalesti prin cacao -
Raportează
yasmin24 12 martie 2023  
Nu ați fost lângă mine, dar așa am făcut... Mai puțin cu răzuit ul degetelor!
Raportează
sireteanu 12 martie 2023  
BULLETTE DE UNT - se face untul bile - si se consuma asa cum e - de preferat inainte de un alcool tare - ( alcoolul dizolva grasimile - care ung stomacul si regleaza aciditatea )
Raportează
sireteanu 12 martie 2023  
o doamna nu se uita la ce ramine dupa ras -- or arunca bucatica ori o maninca - ea ...
Raportează
sireteanu 12 martie 2023  
o nu ....nu se mai gaseste - CIOCOLATA MENAJ - block - pt gatit ?
Raportează
yasmin24 12 martie 2023  
Ba da, dar o ciocolata bună schimbă gustul.... Na, când ai musafiri pui tot ce e mai bun :-)
Raportează
sireteanu 12 martie 2023  
cind ai musafiri - le dai - picioare de pui pane -
pui intr-o punga pradul - ex - pesmet - faina si condimente - acolo arunci picioarele de pui - taiate - pe articulatii- sau ATIPI DE PUI - taiate la fel - si le prajesti ( cit mai uscat ) in ulei .

merg - cu bere - in ROMANIA recomand - STELA ARTROIS - este exact ca in canada -
pe glob - SAPURO - japonia - sa ma pun bine cu JOHANIS ...

ca muzica - ALPHAVILLE - BIG IN JAPAN -
pofta mare
Raportează
sireteanu 12 martie 2023  
ciocolata o dai prin razatoare - pina se pace pudra -
Raportează
sireteanu 1 mai 2022  
TOT TRUCUL ESTE ROMUL PE CARE IL VEZI LA MINE - CU EL SE INSIROPEAZA BLATURILE _ IMEDIAT _ INAINTE DE A FI CONSUMATE >>
POFTA MARE
Raportează
yasmin24 12 martie 2023  
Am pus Rom, na esență de rom!
Raportează
sireteanu 12 martie 2023  
ciocolata este traditional bucuresteana - si se numeste EXCELENT - a originat la cofetaria CASATA - distrusa la cutremur - intre PIATA ROMANA - si cinema PATRIA
Raportează
sireteanu 12 martie 2023  
so and so - incearca rom de baut - eu prefer BACARDI- original spices - captain morgan - original blend - am luat si canadian blend mixat cu blend de caraibe - si nu ma declar foarte satisfacut -
Raportează
AndreeaC 30 aprilie 2022  
Sa vina maine mai repede sa-mi spui cum a iesit!
Pofta mareeee, arata grozav!
Raportează
yasmin24 30 aprilie 2022  
:)))) încă câteva ore!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.