500 g de ficatei de pui 2 cepe mari 1 ardei gras 5-6 catei de usturoi 30 ml de ulei 30-40 ml de vin alb (optional) 2-300 ml de suc de rosii cimbru sare piper Punem uleiul intr-o tigaie incapatoare, apoi adaugam ceapa si ardeiul gras.
Amestecam rapid. Ceapa si ardeiul pot fi taiate cubulete sau julienne, felii foarte foarte fine.
Adaugam 20-30 ml de apa. Mai putem completa pana la 50 ml de apa, daca este nevoie.
Punem capacul si lasam totul sa se inabuse.
Mai adaugam din cand in cand cate putina apa. Trebuie ca toate legumele sa fie fierte, apoi adaugam sucul de rosii si ficateii.
Punem capacul si mai amestecam din cand in cand. Lasam asa in jur de 10 minute. Adaugam o lingurita de sare, un varf de lingurita de piper, o lingurita rasa de cimbru. Tot acum turnam si vinul.
Vinul nu este obligatoriu, puteti sa nu puneti. Acesta da o savoare cu totul aparte acestei mancari si fragezeste ficateii Punem din nou capacul si lasam sa fiarba inabusit, pana cand se inmoaie si ficateii.
Cand ficateii sunt gata, oprim focul si adaugam usturoiul zdrobit deasupra. Mai amestecam putin, lasam putin vasul acoperit, apoi ii putem servi. Se pot servi cu mămăligă, pâine proaspătă, pireu de cartofi și cu murături! Poftă bună!
SFAT nu amesteca nimic ..cind ai un aliment bun - are gustul lui .
ficatul de pasare se taie spaghete si se prajeste in ulei - daca nu are parfum bun se adauga ceapa ...RETETA DIN MONTREAL - si se asculta - jinette RENO .o seara placuta - OLD FRENCH CANADIAN ..
daca nu gasesti jinette reno - incearca MARIE CARMEN .
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
nu amesteca nimic ..cind ai un aliment bun - are gustul lui .
ficatul de pasare se taie spaghete si se prajeste in ulei - daca nu are parfum bun se adauga ceapa ...RETETA DIN MONTREAL - si se asculta - jinette RENO .o seara placuta - OLD FRENCH CANADIAN ..
daca nu gasesti jinette reno - incearca MARIE CARMEN .