o conopida mica - cca. 600 g sare, piper 200 ml smantana fermentata grasa (min. 20 % grasime) 50 g unt 100 g cascaval ras (Gouda, Tilsit, Emmentaler sau autohton) 2 linguri de pesmet Buchetelele le-am clatit bine cu apa rece. Am pus la fiert 2 L de apa cu 1 lingura de sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca am asezat in ea buchetelele de conopida si le-am oparit 3 minute. Am scos buchetelele de conopida din apa clocotita si le-am transferat imediat in apă rece cu gheata. Am incins cuptorul la 180 C (treapta medie la cele cu gaz). Am uns forma cu unt din belsug si am tapetat-o cu pesmet. Pesmetul mai absoarbe din umezeala conopidei si formeaza si o crusta gustoasa la fundul formei. Am rupt conopida in buchetele mai mici pe care le-am distribuit in strat egal in forma. Gustati sa vedeti daca este destul de sarata. Eu i-am mai pus un praf de sare si putin piper. Am turnat smantana peste conopida si apoi am acoperit totul cu cascavalul ras. Am dat forma cu conopida la cuptor pentru 20-30 de minute. Este gata cand cascavalul s-a topit si s-a rumenit frumos. Conopida gratinata se serveste imediat, fierbinte. Este foarte gustoasa! Cascavalul topit se intinde in fire. Nu e rea nici rece, la temperatura camerei. POFTĂ BUNĂ!!!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Pofta mare, arata delicios draguto!