Pt 80 bucăți
-750 gr făina
-225 gr zahăr
-1 1/2 plic zahăr vanilat
-375 gr unt rece
-2 oua
-150 gr zahăr pudră
-4-5 linguri suc de lămâie
-decor granule de zahăr colorat sau alte deco (steluțe , biluțe)
-hârtie de copt
Preparare 120 min
1.Făina, zahărul ,vanilia,untul( in bucatele) și ouăle se frământă intr-un aluat
lucios.Se pune în folie (sau o pungă pt înghețat ) și se dă la frigider pt o oră.
2.Aluatul se întinde într-o foaie subțire de 3-4 mm.Din aluat tăiem forme( inimioare,steluțe, brăduți..)Le punem pe hârtie de copt și le dăm la cuptor pt aproximativ 15 min -gaz treapta a2-a, electro 200*C.
3.Zahărul praf și sucul de lămâie se amestecă și se face o glazură.Cu ea ungem biscuiți și putem presăra biluțe colorate sau alte deco!
TIP :
Din aluat tăiem numai cât putem prelucra o dată, restul îl păstram în frigider.Putem întinde foaia direct pe hârtia de copt !
Poftă bună!!!