235 poze   76885 vizite

0-Note personale

Columbofilia,…o pasiune cu multi adepti in lume si in Romania printre care ma numar si eu.Multi ma cunosc datorita internetului in special de pe site-ul www.Porumbei.ro unde am fost prezent multi ani mai mult sau mai putin dezbatand anumite teme columbofile.Cu aceasta ocazie multumesc mult domnului Andrei Dejan,administratorul site-ului Porumbei.ro pentru faptul ca l-a infiintat si l-a administrat atatia ani contribuind mult la informarea columbofililor romani inclusiv a mea.
Si pentru ca multi doresc sa ma cunoasca mai bine ma contacteaza in special pe messenger sau pe pagina personala VlaicuBogdan.sunphoto.ro.De multe ori nu am timp sa fac conversatii sau ma vad pus in situatia sa ma repet la nesfarsit fapt care ma face sa scriu cateva randuri despre modul cum vad eu columbofilia si ceea ce implica.Cel putin din punctul meu de vedere,deci luati-o ca pe o NOTA PERSONALA !

Rasele de porumbei,

Cand spun porumbei ma gandesc prima data la acei porumbei care zboara distante mari pentru a ajunge acasa,acei porumbei m-au convins sa-i iubesc pe la varsta de 12 ani si sa fac o pasiune pentru ei pana in prezent si sunt sigur ca si in viitor.Desigur exista numeroase rase de porumbei si numerosi pasionati de ele dar pe mine nu m-au atras niciodata in asa fel incat sa fac o pasiune pentru ele.Pot spune ca sunt columbofil deoarece iubesc porumbeiii dar pasiunea o am pentru voiajori,singura rasa care prin inteligenta si libertate de zbor m-a convins ca trebuie sa aprofundez si sa merg mai departe.

Crescatoria,

Crescatoria este amplasata in podul blocului si este departe de ideea unei crescatorii ideale.Spatiul restrans,caldura din pod vara,numarul mic de porumbei,sunt cateva din inconvenientele crescatoriei.Totusi un aspect foarte important nu lipseste si anume faptul ca este mereu uscata,umezeala facandu-si slab prezenta,motiv pentru care bolile nu sunt la ordinea zilei si pot spune ca pasarile sunt destul de sanatoase.Crescatoria ideala o vad amplasata undeva intr-o gradina verde pozitionata cu fata spre sud si inaltata cativa cm de sol.Constructia din scandura,inauntru gratare de plastic sau lemn,aerisiri frontale si in tavan,geamuri nu prea mari pentru a pastra o lumina slaba dand senzatia de intimitate,2-3 compartimente,boxe mari,si un tarc mare in partea din fata.In tarc nisip de diferite granulatii,adapatoarea si hranitoarea.Pana la realizare visez in continuare....

Achizitiile,

Am observat un lucru,indiferent ca ai voiajori pentru a-ti incanta ochiul cu zborul in jurul crescatoriei sau concurezi cu ei exista mereu tendinta de a aduce alti porumbei.Aceasta practica,obicei chiar “boala” de multe ori este mai daunatoare decat binefacatoare.In primul rand contribuie la cheltuielile (uneori cele mai mari) care fac columbofilia costisitoare,in al doilea rand nu asigura un lot compact,porumbeiii fiind de cele mai multe ori de tranzitie,azi i cumperi,maine i vinzi,iar cumperi,etc.Un lot compact este foarte important cand este vizata sanatatea,inteligenta,aclimatizarea,forma fizica,constanta rezultatelor,etc.Merg pe ideea ca trebuie alesi cativa porumbei care sa reprezinte ceea ce vrem si sa le perpetuam calitatile mai departe incercand sa le imbunatatim.Achizitiile devin utile si foarte importante in acest moment cand dorim sa corectam unele deficiente ale porumbeilor nostrii,dar ele nu trebuie sa reprezinte un procent mare in crescatorie.

Hrana porumbeilor,

Este compusa din seminte de baza care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia pasarilor de acest gen cum ar fi:porumb,grau,floarea soarelui,orz,la care se mai adauga dupa caz,anotimp,situatie, alte seminte:mei,mazare,orez,etc.O hrana echilibrata are consecinta pasari sanatoase fara carente de vitamine si minerale.La fel de important este si constanta,calitatea si cantitatea si anume:
Constanta: sa se respecte un orar de hranire pe care porumbei sa-l invete si sa se adapteze.
Calitatea:sa nu se schimbe des mixul de seminte (uneori prea bogat respectiv sarac),sa nu prezinte urme de mucegai,alterare,iar semintele sa nu fie prea vechi.Se stie ca semintele cu cat invechesc isi pierd din proprietati.
Cantitatea: in functie de sezon sau de modul de hranire ( cu program sau non-stop) cantitatea variaza,la fel si procentul de seminte din mix.

Apa,

Un element foarte important din organismul pasarilor si cred ca ne luat in seama de multi crescatori.Din pacate porumbeii mei beau destul de des apa de la chiuveta, otrava curata ! O apa sanatoasa este o apa curata,fara miros,fara gust,dintr-un izvor cu pietre,apa ce contine multe minerale necesare oricarui organism inclusiv porumbeilor.
Multi schimba apa la porumbei destul de des spunand ca asa au apa proaspata,dar prospetimea fara calitate este aproape egala cu 0.
Apa contribuie mult la starea de sanatate a porumbeilor


Acestea sunt cateva teme in propozitii putine, in curand o sa adaug o descriere a lor mai aprofundata !
Hranirea
Hranirea
Hranirea
Hranirea

Comentarii album • 2
habitatproject 30 ianuarie 2012  
Oricine si-ar dori un vizitator ca tine pe site. Multumesc pentru interventiile de-a lungul timpului pe porumbei.ro si iti doresc sa-ti realizezi crescatoria visata cat mai curand.
Raportează
VlaicuBogdan 31 ianuarie 2012  
Multumesc pentru apreciere ! cat despre interventii -cu cea mai mare placere !
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.