302 poze   12891 vizite

Fatshedera Lizei

O minune botanică, fatshedera este o plantă creată nu în natură, ci într-o grădină franceză ea fiind rezultatul unei eco inter-genetic între alte doua hedere.
======================
Aceasta hedera este de camera dar am reusit ca in 11 ani sa o aclimatizez pentru zona noastra si sa reziste pina la minus 20 grade cu mici afectari ale frunzelor superioare ce se pot taia, in primavara, pentru curatire.
=============================================
Este deosebit de frumoasa si eleganta cu frunzele palmate 5-lobi (rareori 3- sau 7). Vesnic verde și strălucitor cu statura-tuftă.

De fapt, frunzele sunt mai mari decât iedera, până la 8 sau chiar 10 „lat, iar tulpinile, deși lungi si elegante cu scoarta ce nu emite radacini, face ca planta sa arate minunat pe pergole sau alaturi de tutori bine amplasati in gradina
Fatshedera produce flori mici albe și rotunjite dar acestea sunt sterile. (așa cum este tipic pentru majoritatea hibrizilor) și nu se produce nici un fruct.

Hibrizii inter-generici sunt foarte rari și aproape niciodată nu apar în natură. Fatshedera X lizei, fost descoperită în 1910 într-o pepinieră interioara din Nantes, Franța.

Intretinere
- Lumină: Nuanța parțială este cea mai bună, dar fatshedera tolerează chiar și nuanța completă.
- Umiditate: necesită udare regulată pentru cea mai bună creștere, dar este oarecum sufocantă.

Fatshedera tinde să crească să crească într-o linie dreaptă, astfel încât este necesară o tăiere regulată pentru a rămâne ca un arbust. Strângeți sfaturile de creștere pentru a încuraja ramificarea. Puteți chiar să o tăiați până la sol și va reveni repede. Se poate folosi si ca acoperire la sol. Doar tăiați orice tulpini care încearcă să crească în sus.
Nu are rădăcini aeriene agățate, așa că va trebui să le legați la locul lor.
Est exceptionala impotriva poluarii aerului.

Se vand plante de peste 40 cm.= 45 lei
x Fatshedera lizei
x Fatshedera lizei

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.