Para japoneza - soiul Nashi Hosui. Coacere la inceput de septembrie, forma rotunda, pielita ruginie, cu puncte albicioase evidente, pulpa alba-galbuie, dulce, zemoasa, cu o aroma specifica.
Din Hosui nu am altoi, pomul n-a crescut, a rămas pitic (cam 2m) și a făcut doar muguri vegetativi și burse, în primăvară o să-l tai mai agresiv să dea ramuri anuale cu muguri vegetativi... deci la anul o să am (dacă o să răspundă la tăieri).
1-15 septembrie, prima decadă a lui semptembrie... Azi, 18 septembrie am recoltat ultima pară Hosui, am lăsat-o intenţionat pe pom să se coacă deplin, pe celelalte le-am recoltat cam prin 5-7 septembrie şi le-am pus în frigider. A fost gălbuie,bronzată, puţin moale la pulpă, gustul foarte bun, parcă de măr-păr-gutuie, o combinaţie foarte interesantă... parcă îţi vine să tot mănânci, ai senzaţia că mănânci ceva foarte bun dar nu ştii ce....
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.