cei mai frumosi porumbei albi(voiajori)din cluj,pt info, :0742/540922 PORUMBELUL este simbol universal al Duhului Sfânt, prezent ca atare în documentele bibilice la botezu lui Iisus, el reperezinta totodata semnul pacii, al purificarii si al prevestirii de bine. Cu peste doua mii de ani inaintea erei noastre, inca de la fenicieni - care considerau porumbelul ca intruchipare a zeitei Astarte - cultul fata de pasarea sacra ; s-a extins si la alte popoare din Orientul Apropiat. In Persia, porumbeii erau crescuti in temple si la curtile imperiale, ca simbol al puritatii si blandetii. In Egipt, incoronarile si festivitatile de la curtile faraonilor erau marcate prin lansari de porumbei, din chiar spatele tronului. Putin mai tarziu, tot prin porumbei erau transmise in imperiu diferite ordine si instiintari. Unul din faraoni a trimis unui prieten 1.800 de cirese , folosind, pentru transportul lor, 600 de porumbei. Marinarii egipteni isi anuntau inapoierea acasa, de pe mari, dand drumul din apropierea tarmului, porumbeilor pe care ii luasera in calatorie. Grecii le foloseau calitatea de inegalabili postasi, pentru anuntarea rezultatelor jocurilor olimpice. Si romanii ii foloseau pentru misiuni asemanatoare, informand poporul despre victoriile din razboaie. Mai apoi, Iuliu Cezar a organizat chiar, in timpul razboaielor galice, un serviciu de posta militara prin stafete de porumbei - in care scop a construit din loc in loc, intre Tara Galilor si Roma, turnuri speciale pentru cresterea si pregatirea porumbeilor calatori. Faptele acestor porumbei mesageri au fost povestite de poeti si scriitori ca Virgiliu, Cato, Varo, Collumella si altii. Pliniu cel Batran, de pilda, relateaza despre serviciile aduse de porumbei celor asediati in cetatea Mutina (astazi Modena) in anul 43 i.e.n.. In anul 1574, informatiile transmise prin porumbei celor ce se aflau in Leyda - oras asediat de ostile spaniole ale lui Francesco de Voldes, care taiase toate caile de acces in oras, pentru a-si obliga adversarii sa capituleze din lipsa de apa si hrana - porumbeii au adus stirea ca digurile din jur au fost sparte, si ca, deci, apa va veni, iar odata cu ea aveau sa le soseasca si ajutoare. In felul acesta, rezistenta s-a revigorat, iar spaniolii au fost nevoiti sa se retraga.
frumosi porumbeii.am avut 160 am plecat in it am ramas far nici unu de 10 ani ma tot duc in tara si cand vedeam acoperisu gol parca simteam un gol in stomac..acum am inceput sa fac iar..am ajuns la 100...tot cumpar..la iarna ai selectey si nu ma opresc decat la cateva sute..pasiunea mea..inaintea lu rapidd.
SUPERBA TREABA!DOAR CINE NU MUNCESTE CU PORUMBELUL NU STIE CEI SATISFACTIA SUFLETEASCA SI IMPLINIREA COLUMBOFILA.VANT IN PENE SI LA CAT MAI MULTE NUNTI CU STIMA SI RESPECT GHITA CIUC DIN SIGHETU MARMATIEI (PS)VIZITEAZAMI PAGINA MEA SAR PUTEA SATI PLACA......
ATENTIE.
AM CUMPARAT PASARI DE LA:florin1981.sunphoto.ro/ MI-A VANDUT PASARILE BOLNAVE.PE LANGA ALE LUI INFECTE DE SALMONELA SI PADUCHI CE NU CREDEAM CA POT TRAI PE O PASARE AM PIERDUT SI DIN PASARILE MELE.DECI OCOLITIL FRATILOR.
salutari de la beclean, jud.BN; am cumparat in primavara de la tine 4 pui de voiajori albi, sunt superbi, au crescut si nu am avut probleme de sanatate cu ei. Sper ca si la anul sa mai cumpar de la tine. Tinem legatura, o zi buna
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.