va pot da la schimb un smochin rezistent la ger cu fructde galben verzui cu pulpa rosie sangeriu si un soi cu fructe de 100 grame lungue d aout. nu fac schimb d butasi.doar plante cu radacina
Domnule Adrian, vreau sa va atrag atentia, cu prietenie, asupra faptului ca faceti o eroare (grava) de rationament: nu toti smochinii din Turcia sunt de tip Smyrna! Nu credeti tot ce ati citit undeva pe internet. Eu pot sa afirm din experienta proprie ca am smochini din Turcia, care au rezistat peste iarna.
Am doua soiuri din Turcia care au rezistat plantati in gradina, unul este de tip comun (partenocarpic) iar celalalt de tip Smyrna - necesita polenizare pentru ca fructele sa ajunga la coacere. Si eu folosesc protectie peste iarna, cea mai buna metoda este ingroparea in pamant, cu un strat de aproximativ 10-15 cm de pamant.
Sunt rezistenti peste iarna neprotejati cei din Turcia?Asta conteaza, sa nu te mai chinui sa invelesti la ei an de an!Soiurile cele mai relevante sunt cele din zona Orsova-Clisura Dunarii, sa nu mai pomenesc de Drobeta!
Soiurile de smochin pe care le am sunt plantate in gradina.
Am mult mai multe soiuri, dar nu toate au facut fructe.
Problema este ca numai soiurle partenocarpice (comune) pot fi cultivate in zona mea!
Am primit si smochini din zona Svinita, patru soiuri...
Cel din Turcia nu fructifica partenocarpic, sunt smochini de Smyrna, nu dau rod in Romania, nu exista viespea Blastophaga...Si oricum, cred ca este slab rezistent la ger, eu am doar smochini care rezista fara protectie, plantati langa un zid vestic,ceea ce creaza un oarecare microclimat!
Toate soiurile care fructifica partenocarpic sunt de tip adriatic, toti smochinii mei sunt tot de acest tip.
In zona mea nu pot obtine prima recolta deoarece embrionii de smochine ingheata peste iarna.
In zona mea pot obtine doar recolta principala sau de vara, care se formeaza pe ramuri din acelasi an.
Cel mai timpuriu soi este Ronde de Bordeaux, la care smochinele se coc incepand cu luna august, la fel ca la soiul tau local.
Ma intereseaza daca poti oferi butasi din soiurile locale la toamna, la schimb cu alte soiuri sau contra cost.
Eu am soiuri locale, adriaticce doar, caci acestea fructifica partenocarpic, nu au denumire speciala, deja am mancat primele fructe coapte, a doua recolta e deja pe lastarii noi si nu mai dureaza mult, cam o luna!In iernile mai geroase ingheata varfurile lastarilor, dar datorita faptului ca sunt plantati langa zid si curtea este adapostita si oarecum in centrul orasului, nu sunt probleme, asa cum se mai intampla la rodii, de pilda
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.