CREMA DE PORTOCALE PT TIRAMISU (la cererea "telespectatorilor"):
250ml suc de portocale natural sau cumparat, 100 g zahar, 4 galbenusuri, si coaja de la o portocala se omogenizeaza la bain marie (eu am o oala de lapte cu pereti dublii), pana se ingroasa. Apoi se pune oala in apa rece si se mai amesteca pana se raceste compozitia. Se incorporeaza o cutie de mascarpone. Se bat albusurile pana stau bat, si se incorporeaza, usooor in crema de portocale. Gata!!!
Se poate face si fara mascarpone: 10 g gelatina inmuiata in suc de portocale si lasata sa se dizolve la bain- marie. Iar in loc de albusuri batute, frisca batuta.
Pofta buna!!!
PRAJITURA CHEESECAKE
Crusta: 300g biscuiti digestivi pisati (sau biscuiti normali) 3 lng unt topit 3 lng zahar. Se amesteca biscuitii pisati cu zaharul si untul pana se imbiba toti biscuitii in unt. Se intind in tava tapetata cu folie de aluminiu, lasand marginile mai lungi (pentru a putea fi scoasa din tava cand este gata). Se preseaza biscuitii cu o lingura sau o furculita astfel incat sa fie ca o foaie uniforma pe toata suprafata tavii. Se da la cuptor 10 min la 180 gr C, pana se rumeneste un pic. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Crema: 3-4 cutii de crema de branza (de 200g) sau 900 g iaurt tinut la scurs intr-o sita deasa, 24 de ore si 2 cutii de crema de branza. 1 cana zahar 3 lng faina 1 lng esenta vanilie. 1 cana smantana 4 oua Crema de branza la temperatura camerei, zaharul, faina, esenta, se mixeaza la viteza mica, sau cu lingura (telul) pana devine o crema omogena. Apoi se adauga o cana de smantana, se mixeaza sa se incorporeze, dupa care se pun ouale, unul cate unul si se mixeaza putin, doar cat sa se incorporeze oul si tot asa cu fiecare ou. Se toarna compozitia peste crusta.
Pentru marmorare se opresc 6 lng de compozitie si se amesteca cu o lng (lingura) de cacao. Cu o lingura punem cate un "gogoloi" de crema de cacao din loc in loc si apoi trecem cu cutitul sau un betisor prin compoitie. Eu am facut niste cercuri cu batul de frigarui prin crema si a iesit ca in poze. Tava se inveleste toata, fara a acoperii compozitia, cu folie de aluminiu, si se da la cuptorul preincalzit la 160 gr. C sau mediu. Se lasa cam 40 min, pana cand mijlocul prajiturii este inca gelatinos...adica nu prea copt. Se lasa in cuptor cu usa deschisa pana se mai racoreste, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar si se pune in frigider pana a doua zi, sau cel putin 4 ore. A doua zi se scoate din tava cu ajutorul marginilor mai lungi lasate la folia de aluminiu. Inainte de a o scoate, dezlipim marginile prajiturii, de pe tava, cu un cutit.
Se taie cu un cutit dat prin apa calduta. Dupa fiecare taietura se sterge cutitul de crema si se da iarasi prin apa calduta, pentru a iesi marginile feliei de prajitura perfecte. Merita efortul! Dar acum depinde si de gustul fiecaruia. Pofta buna! Nu e greu de facut.
Prima:
500 gr făină
150 gr margarină la temperatura camerei
150 gr zahăr pudră (o parte și vanilat)
1 ou
3 linguri smântână
1 plic praf de copt
1 praf de sare
Se framanta un aluat, eu am pus doua oua ca am avut niste oua mai mici...si in loc de zahar pudra am pus zahar normal ca n-am avut si nici masina de macinat n-am...dar a iesit foarte bun!!!
Se imparte in doua si se intind doua foi care se inteapa cu furculita...reteta aici: doisiunsfertlamasa.blogspot.ro/2012/11/prajitura-cu-mere.html
Dar cu mici modificari. Eu nu am pus, dupa cum ai observat glazura de cioco, caci nu mi se pare potrivita, si nici nu aveam ciocolata de prapadit. In schimb aveam niste pesmet prajit in unt si cu zahar, ramas de la gomboti cu prune...si pe deasupra l-am presarat pe acela.
In compozitie am pus si coaja de lamaie, iar in loc de esenta de rom am pus scortisoara. Spor la treaba. Eu cred ca o sa fac una cu pere...ca tot am pere. AAA si ca veni vorba si pentru ca nu am vrut sa pun toate merele la prajitura, am pus si pere :)
:) Am invatat, dupa multe esecuri ca nu e bine sa faci reteta exact ca la carte, pentru ca parca tot timpul ii lipseste ceva, asa ca adaptez, improvizez, sau imbogatesc...dupa cum ma taie capul :)
:) Adevarul e ca, aveam o pofta...E prima data cand fac, nici nu stiu cum ar trebui sa fie la gust. Am mai mancat cand eram foarte mic...nu mai retin gustul. Oricum, cred ca trebuiau mai dulci.
Cred ca asta a fost wknd-ul chiftelelor de dovlecel. Si eu am facut!!
Mai e o varianta : tai dovleceii rondele (cam 1 cm), ii insiri pe o tava (planseta). Ii sarezi, ii lasi sa transpire,apoi ii stergi cu un servet; ii dai prin ou+faina si-i prajesti.
Da sunt bune,...dar cam multa faina trebuie pusa ca sa stea. Am facut dintr-un dovlecel mare, si pana am ajuns la consistenta optima, am aruncat jumatate din ele. Astea au mai ramas.
Tu ai experienta...stii cum trebuie sa fie consistenta. La mine a fost prima data...de aceea am mai aruncat din cele care nu au iesit. Ca nu as fi aruncat eu bunatate de cheftelute.
Asa e! Are dreptate! Sa-ti traiasca. A mea nu prea le are cu gatitul, dar ce face, face bun. Si eu ma inteleg foarte bine cu mama-soacra, mai bine decat cu mama mea.
asa si eu,mai bine decat cu mama mea ma inteleg cu mama-soacra.ma intelege si ma incurajeaza.si asta face mult.si ea ne rasfata cand eram in tara cu tot ce vroiam.asta era bucuria ei,sa ne faca sa ne ajute,mancare slovaceasca nu am mancat niciodata,pana sa ma marit,si pot zice ca e foarte buna. cand o sa fiu mai mult in tara sper sa invat sa fac si sa postez..sunt foarte bune
mmm, prin ce tari te "lafai" :) Nu inteleeam eu de ce tre sa vina sora ta sa-ti aduca niste chestii. Nu am vrut sa intru in detalii de frica...sa nu aflu vreun necaz. Eu la asta m-am gandit. Deh! daca vorbiti cu jumatati de unitati! :)
Frumoase torturile,minunate platourile cu aperitive asezate ca fluturasi...shaorma este super apetisanta!
La multi ani,micutului tau,sa creasca mare si voios...sa fie sanatos si cu mult,mult noroc in viata!
Sa-nteleg ca l-ai facut de proba si dupa aia l-ai facut de ziua feciorului ??? Arata de milioane...
Reteta e cea din descrierea albumului?
La multi ani !!! ( .. si aici)
Aaa...nu. A trebuit sa fac doua torturi (poveste lunga)...primul e cu crema de zmeura, cel de=al doilea este cu crema de branza si cel mai bun.
Eee cu "aratatul" mai slabut...
Multumim draguta!!!...si aici :)
500 gr făină
150 gr margarină la temperatura camerei
150 gr zahăr pudră (o parte și vanilat)
1 ou
3 linguri smântână
1 plic praf de copt
1 praf de sare
Se framanta un aluat, eu am pus doua oua ca am avut niste oua mai mici...si in loc de zahar pudra am pus zahar normal ca n-am avut si nici masina de macinat n-am...dar a iesit foarte bun!!!
Se imparte in doua si se intind doua foi care se inteapa cu furculita...reteta aici: doisiunsfertlamasa.blogspot.ro/2012/11/prajitura-cu-mere.html
Multumesc! Asta e reteta pe care o folosesc si eu la placinta cu mar dar mi se parea ca a ta avea un alt aspect :) Intotdeauna la altii e mai frumos si mai bun. :) Stiu ca sunt niste foi cu amoniac care se umplu cu mere si credeam ca ale tale sunt asa.
Ai sa razi de mine, dar eu mi-am luat vase d-astea de lut sa le pun ca ornament in bucataria noua...
De folosit, folosesc oalele surorii mele.. P-ale mele le tin "de bune".. Ha, ha.
Mai c-as veni la tine!! Si la micul dejun si la pranz si la cina...
pentru crutoanele tale am o reteta simpla si gustoasa si de post pentru unii...cureti 4-6 catei usturoi,tai felioare si pui la calit in 3 ling. ulei,sa nu se arda,adaugi 1/2 lingurita piper rosu dulce,mesteci si pui imediat apa(cam 1 l),adaugi delicat si cand incepe sa fiarba las focul mai mic si spargi 2-3 oua intregi,sa fiarba la foc lent, are o aroma placuta....noi punem painea taiata la uscat,nu in cuptor,cand facem supa de usturoi punem ulei in tigaie si prajim putin painea
tre tinut in apa 30 min, daca la vas te referi. Are si capac! dar sa stii ca am facut si in tava, fara apa si fara capac si sunt mult mai gustoase! Insa cuptorul meu nu lasa sa iasa nici un "fir" de abur din el, cand il deschizi faci baie de aburi, iar daca nu-ti feresti fatza iti iei si o "palma" fierbinte.
multumesc! sa stii ca nu prea l-am folosit...Acum am realizat ca pot sa-l folosesc si invers...adica cu capacul pe post de tava. Capacul fiind mai incapator.
:) Storc o juma de portocala, si o juma de lamaie, iar restul (de jumatati) le tai felii si le bag in carafa. Pun miere sau zahar dupa gust, mai pun, daca am si sirop de capsuni/zmeura/visine si pun apa sa se umple cana...este foarte buna mai ales cu siropurile de mai sus:)))Sper sa-ti placa.
www.e-retete.ro/retete/dulceata-din-coji-de-portocale-si-coji-de-portocale-glasate Eu nu am facut niciodata, dar am citit si chiar am vazut la televizor exact procedeul descris pe site-ul de mai sus. Am zis ca incerc si eu...dar inca sunt la stadiul de "zic ca fac". :) DAca faci sa-mi spui cum a iesit. Cu prima ocazie la magazin iau portocale :)))
am gasit pe net o reteta buna de dulceata-gem de portocale,simplu de facut si eu am pus migdale in loc de nuci, am primit nota mare ,daca vrei sa incerci am reteta
2 kg portocale cantarite curatate,1,5 kg zahar,1 lamaie,150 g nuci taiate marunt sau macinare(le coci putin in cuptor),100 g zahar (pentru caramel)
Portocalele se curata de coaja si de pielitele albe,se taie in cubulete,se pune zaharul deasupra, se lasa 40 min sa iasa zeama(eu amestec totul si asa iese mai repede zeama).La foc mic se lasa la fiet mestecand uneori, dupa 20 min.se pine lamaia taiata in felii subtiri(sau sucul de lamaie), se fierbe pana se leaga.Se caramelizeaza 100 g zahar, se adauga nicile, totul se pune peste dulceata,se mai amesteca putin pentru a se amesteca bine caramelul cu dulceata si se da jos.Se lasa putin sa se domoleasca,se pune in borcane incalzite,se lasa la racit(timp preparare cam 90 min).Are un pic gust amarui iar cu migdale a iesit super..eu am facut din nectarine..spor la treaba
imi cer scuze ca n-am vazut...Eu am pus si cartofii si morcovii in aceeasi tava, daca mai ai si ciuperci pui si ciuperci...pui sare si ulei...dar ulei un pic mai mult decat pui tu de obicei...iar peste cartofi pui si oregano, iar cartofii sa fie necuratati de coaja. Au alt gust. si cand ii intorci sa o faci in asa fel incat sa nu amesteci cartofii cu morcovii sau alte legume din tava...sunt foarte gustoase!!
in cuptorul normal pe gaz ies buni...ca si cei copti, in cel pe curent se innmoaie prea rau...caci tot aburul ramane inauntru. Au fost buni dar cam prea inabusiti. I-am cojit si facut salata...
Adevarul e ca suna mai bine drobul de ciuperci. Eu nu prea ma omor dupa drobul de miel, cu toate ca acesta a iesit moale si bun...trebuia sa fi pus si niste ardei gras, dar am uitat:))
Da. Il tai bucati de 5-6 cm, pui la fiert in apa clocotita cu sare. Cand sunt fierti ii scoti intr-o sita si ii lasi la scurs si racit. Cand sunt destul de reci te apuci sa-i storci, caci sunt plini de apa. Dupa care ii bagi in robot, daca n-ai, ii dai prin sita, pui cam 3 linguri de maioneza, dupa gust, daca va place cu mai multa maio, pui mai multa, daca nu, mai putina. Usturoi pisat cam 2-3 catei potriviti (eu am din gradina si au fost mici - am pus cat sa se umple cupa de la presa de usturoi, cu tot cu coaja), in functie de cat de usturoiat va place si de cantitatea care iese...si sare. Lasi la frigi sa se raceasca si papati:))) E foarte buna!!!
Ti-ai muscat limba in wknd ???? A fost de bine, ca toata lumea a laudat produsul iesit folosind una din retetele tale!(rulada de pe pag 1)
Felicitari !! Esti una dintre sursele de inspiratie !! Pacat ca nu suntem si vecine !!!! Macar .. miroseam...
parca am raspuns la com. dar vad ca nu a aparut! Ma bucur ca v-a placut si da, pacat ca nu suntem vecine. Duc lipsa de vecine bune si dagute ca tine:)))
Iooooi, fac si eu de-asta. Dar cu ciuperci in loc de carne. Ce idei imi dai de fiecare data!!! Sotul tau e in culmea fericirii,cu atatea bunatati, nu-i asa?
Am pus si carne si ciuperci. Am avut niste friptura de ieri...a iesit foarte buna!
Sper, caci pentru el ma strofoc, caci eu mananc si o salata de rosii cu branza, iar al mic a mancat doar cartofii cu ficatei...el cand vede ciudatenii din astea spune ca nu-i plac...in schimb mananca salata de teci cu usturoi si salata de sfecla rosie...:)))
Multumesc mult! ete n-am avut de lucru...nici n-am apucat sa mai pozez, ca asa e cand faci totul singura. Mamele mele mai mult incurca, decat descurca...
LA MULTI ANI !!!! Sa-ti traiasca "chiparosu' ", sa fie sanatos si norocos! Pe voi sa va bucure si sa va faca niste parinti foaaaarte fericiti!!
De bucate nu mai zic nimic...
cele pane...Daca vrei sa faci, vinetele le treci prima data prin ou si apoi prin pesmet amestecat cu niste usturoi praf, branza razuita pentru paste...din aia ieftina, daca ai parmezan...si mai bun, si niste patrunjel uscat. Prajite si apoi puse intre prosoape de hartie sa absoarba tot uleiul. in urda sa pui si ou si un pic de sare...sosul facut cu ceapa, usturoi calite, un pic de vegeta, daca folosesti, putin oregano, sare piper...si rosii bineinteles:)))Rosii in bulion sunt bune sau si ..si...
Ai sa razi, dar am facut o chestie pe care am s-o "patentez": Foi de placinta cu umplutura de nuca macinata+miere. Si pt ca iesea prea dulce, am pus visine...
S-au batut turcii la gura lor.
Da.. Placinta din albumul asta
andruta.sunphoto.ro/0025_PLACINTA_CU_BRANZA_SI_STAFIDE am facut-o folosind ca umplutura nuca data prin masina de macinat+miere+esenta rom. Si pentru ca era cam dulce umplutura, am aruncat peste nuca cateva visine fara samburi, spalate bine inainte si scurse.
e foarte buna! Tre mai mult zahar...vreo 5 lg. Vezi ca ca are si stafide rehidratate, iar crema de branza e facuta din iaurt scurs (560- 6oo g am pus eu) + o lg cu varf de smantana in loc de "Quark". Uite retzeta aici izuk-dory.blogspot.ro/2011/10/desert-cu-clatite-si-zmeura.html
:))) Nu chiar in fiecare zi:)))Am zis sa deviem un pic de la mancarea pe care o face traditional, toata lumea...caci devine plictisitoare la un moment dat:)))
Arata intr-un mare fel pulpa asta ! O idee tare buna ! Azi chiar nu mai stiam ce sa fac de mancare ....avem doi baieti la un garaj si de o saptamana fac mancare la greu...Nu mai stiu ce sa mai gatesc...Ca sa nu mai zic ca maine o sa avem 4 baieti ...si la pranz si seara....
Nasol!!! Chiar ca e greu cu mancarea cand tre sa le faci in fiecare zi altceva. Fa-le o fasole scazuta cu carnati ca aia le place sigur, o varza calita noua, un pilaf de orez cu snitele, o mancare de cartofi tot cu carnati sau afumatura, sau carne de porc, o mancare de teci, sau mazare, sau...o tocanita si un piure, ficatei cu cartofi natur si un pic de usturoi. Mai stiu daca iti mai trebuie. Vezi, daca faci pulpa asta indesata, sa o lasi o ora la cuptor acoperita cu folie si o ora fara...ca sa se faca bine.
Pulpa a iesit tare buna !Saru;mana de ideile de meniu , chiar eram in pana de idei.
Mai am saptamana asta si scap si de asta....Am zis ca nu mai organizam nici-un santier pana la toamna , sa mai si respiram....
:)))MA faci sa rad!!! Nu ma ajuta nimeni, dar nu am servici, ca deh, pe criza asta cine mai angajeaza, sau fara pile nu ai nici o sansa. Fac si eu ce pot...acum mai trag chiului cu sunphoto:))) Esti o draguta!!!
Cu slujbele astea prost platite, nu faci nicio afacere daca te angajezi. Lipsesti toata ziua, plus ca vii acasa stresata fara niciun chef de lucru. Iti raman toate in urma. Asa, copilul si casa sunt in ordine. In mod normal, femeia de astea ar trebui sa se ocupe. De adus bani in casa trebuie sa se ocupe barbatul. Te felicit pentru cat esti de vrednica! Si te invidiez penru cat de frumoasa e munca ta de fiecare zi. :) Peste o saptamana, intru si eu in concediu, pentru 3 luni. Abia astept!
Asa am zis si eu ca decat sa ma duc pentru un salariu mic, care il dau pe transport si alte cheltuieli necesare mai bine mai astept, dar cateodata si asteptarea asta si statul acasa sunt cu dus intors...
Adevarul e ca la cate probleme de sanatate am cu al mic nu as putea sa fac fata si cu servici si cu casa si cu curte si cu restul. Sunt invatata cu munca...multa. LA un moment dat lucram 16 ore pe zi fara zi libera, luni de zile...asa ca acum e floare la ureche. Cateodata cad franta, le las pe toate si stau si ma tainui pe sunphoto...
3 luni concediu...de vis:)))
Multumesc, dragelor! Voi avea mult de lucru in vara asta, dar simplul fapt ca schimb genul de activitate, ma face sa ma simt in vacanta, de cum se termina serbarea festiva de final. Voi avea mai mult timp de casa si gradina.
Sunt niste calduri in Bucuresti, ca daca fac o cafea la ibric, trebuie sa dau drumul la aerul conditionat... Vin si eu la tine sa bag o tava la cuptor?? Ca vad ca te pricepi.
Haide.... ca n-am pus decat vreo 2-3 poze (sunt facute cu telefonul meu..).....
Pozele alea multe le am in aparatul foto si nu mi le pot descarca singura....E cu "schepsis"..
sarat sau dulce? Am niste capsunici cu zahar si maine bag un tiramisu...cred. Ca de cand tot zic...ca fac. Am facut si ieri si azi...si in fiecare zi de la PAsti incoace si tot asa aman in fiecare zi. Poate maine nu mai aman:)))
nu stiu ce sa zic ,eu am mincat tot asa la un restaurant cartofi taranesti ,erau f. gustosi cu unt pusi peste ei ,un pic usturoi si un pic patrunjel ...era ceva ...bun..
Vreau si eu o reteta de cartofi gratinati foooarte buni, cremosi...nici nu stiu cum sa va explic. Am mancat la un restaurant...au fost EXTRAORDINAR de buni, dar nu imi dau seama cum erau facuti. Eu stiu ca toti sunt buni dar aia erau deosebiti...
Arata bine, dar pangasius numai pane e bun.In rulouri nu s-a prea simtit ca a avut kazerul si rosiile, ardeiul...mai bine puneam piept de pui, asa ca incearca cu pui:) Daca nu te-ai saturat de atata pui:)))
da, da...merge la fix.
www.petitchef.ro/retete/budinca-de-croissante-caramelizata-fid-381003 Cu mici ajustari: Zaharul nu l-am lasat sa se caramelizeze, ca sa nu semene cu crema de zahar ars, in loc de croassant am pus felii de colac, de la datul la grinda...hehe, l-am tinut in congelator, a doua oara panettone, iar pentru aroma am pus un pic de liqeour tiramisu (sau esenta de vanilie sau orice alta esenta) si am dublat cantitatile. Si am mai pus pe langa lapte, smantana de frisca...ca era prin frigider si se apropia de expirare. Si deasupra am pus smantana amestecata cu zahar pudra si dulceata de capsuni...am mancat-o calda, caci ne curgeau...salivele:))))
Nu e ca e buna...e foarte buna, Chiar a fost o surpriza. Eu am vazut la Paprika TV, budinca cu croassant...
Sincera sa fiu eu panettonele mai mult pentru asta l-am facut. Am zis ca daca nu se mananca il bag la budinca:))))
Voi acu' de cine vorbiti??? Banuiesc ca de mama Andrutei:D, caruia ii doresec sanatate maxima. Vi se par voua complicate...dar sunt "floare la ureche"...ca tot ne pasioneaza pe noi florile astea.
Crusta:
300g biscuiti digestivi pisati (sau biscuiti normali)
3 lng unt topit
3 lng zahar.
Se amesteca biscuitii pisati cu zaharul si untul pana se imbiba toti biscuitii in unt. Se intind in tava tapetata cu folie de aluminiu, lasand marginile mai lungi (pentru a putea fi scoasa din tava cand este gata). Se preseaza biscuitii cu o lingura sau o furculita astfel incat sa fie ca o foaie uniforma pe toata suprafata tavii. Se da la cuptor 10 min la 180 gr C, pana se rumeneste un pic. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Crema:
4-5 cutii de crema de branza (de 200g) sau 900 g iaurt tinut la scurs intr-o sita deasa, 24 de ore si 2 cutii de crema de branza.
1 cana zahar
3 lng faina
1 lng esenta vanilie.
1 cana smantana
4 oua
Crema de branza la temperatura camerei, zaharul, faina, esenta, se mixeaza la viteza mica, sau cu lingura (telul) pana devine o crema omogena.
Apoi se adauga o cana de smantana, se mixeaza sa se incorporeze, dupa care se pun ouale, unul cate unul si se mixeaza putin, doar cat sa se incorporeze oul si tot asa cu fiecare ou.
Se toarna compozitia peste crusta.
Pentru marmorare se opresc 6 lng de compozitie si se amesteca cu o lng (lingura) de cacao. Cu o lingura punem cate un "gogoloi" de crema de cacao din loc in loc si apoi trecem cu cutitul sau un betisor prin compoitie. Eu am facut niste cercuri cu batul de frigarui prin crema si a iesit ca in poze.
Tava se inveleste toata, fara a acoperii compozitia, cu folie de aluminiu, si se da la cuptorul preincalzit la 160 gr. C sau mediu. Se lasa cam 40 min, pana cand mijlocul prajiturii este inca gelatinos...adica nu prea copt. Se lasa in cuptor cu usa deschisa pana se mai racoreste, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar si se pune in frigider pana a doua zi, sau cel putin 4 ore.
A doua zi se scoate din tava cu ajutorul marginilor mai lungi lasate la folia de aluminiu. Inainte de a o scoate, dezlipim marginile prajiturii, de pe tava, cu un cutit.
Se taie cu un cutit dat prin apa calduta. Dupa fiecare taietura se sterge cutitul de crema si se da iarasi prin apa calduta, pentru a iesi marginile feliei de prajitura perfecte. Merita efortul! Dar acum depinde si de gustul fiecaruia. Pofta buna! Nu e greu de facut.
Deasupra poti sa o faci si fara marmorare, sau sa pui in loc de crema de ciocolata, dulceata, folosind acelasi procedeu...Dai in google "cheesecake" si dai la imagini..si acolo ai o gramada de idei de servire.
Fac ce fac si numai la ore tarzii dau peste cate un album de bucatareli ,acum musai trebuie sa imi fac o gustare caci am un mare gol in stomac dupa atatea si atatea bunatati.
Succes in tot ceea ce faci!
:) Multumesc mult! si eu fac din astea...cu stomacul gol si cu foamea'n glanda ma apuc sa caut retete, si numai eu stiu ce e la mine in gura si cum imi "canta" stomacul.
Multumesc, asemenea...:))))
Asa ii zic sotului cand mai stramba din nas :nu iti este foame ,daca ti-ar fi foame ai zice ca este excelent.
Stii ce ma terminat cel mai tare la bunatatile tale ,a fost pizza,oricand ,cat as fi de mancata mereu este un loc pentru o pizza.
:)))Pizza...a iesit chiar buna. Cand nu o bibilesc prea mult...iese foarte buna, cand ma strofoc...parca nu e asa de buna:)))Al meu sot este pofticios, nu prea face nazuri:)))
Dupa Paste...intram la cura:))))
www.petitchef.ro/retete/budinca-de-croissante-caramelizata-fid-381003 Cu mici ajustari: Zaharul nu l-am lasat sa se caramelizeze, ca sa nu semene cu crema de zahar ars, in loc de croassant am pus felii de colac de la datul la grinda...hehe, l-am tinut in congelator, iar pentru aroma am pus un pic de liqeour tiramisu (sau esenta de vanilie) si am dublat cantitatile. Si am mai pus pe langa lapte si smantana de frisca...ca era prin frigider si se apropia de expirare. Si deasupra am pus smantana amestecata cu zahar pudra si dulceata de capsuni...am mancat-o calda, caci ne curgeau...salivele:))))
Se fierb, se storc bine, bine, se baga la robot sau se dau prin sita, daca nu e robot si se piseaza un pic de usturoi, cateva linguri de maioneza (vreo 3), sare si gata! Iti trebuie cam 4 dovlecei medii taiati in bucati cam de 7-8 cm.
Eh! stau! As vrea eu! Totusi imi pare rau ca unele nu apuc sa le pozez si chiar merita impartasite cu voi...dar dau turcii navala.
Saptamana asta am facut varza calita, pilaf de orez si supa cu galusti...de cocosh, poate va inspira:))))
Eee...Fructe de mare. Doar Shrimpii (raci, sau cum le zice in romaneste, cozile alea, mai pe romaneste...hehe) imi plac, in rest nu prea ma omor.
Iar eu il fac cu rosii, ardei, sau cu ciuperci, ca altfel...nu ii mananc.
Alelei, voinicii mei.... Asa de mult am lipsit ???
Ce vad aici.. Mi-a lasat gura apa....
Aveam o datorie la tine : reteta mamei de aluat fraged e aia cu osanza. Mi-ai zis sa nu ti-o dau pe-aia, c-o ai...
Ai lipsit ceva, credeam ca ai intrat in greva foamei, apoi mi-am adus aminte ca ai un gazon de "raschetat" cu noua ta "scula". Eu l-am prelucrat cu grebla.
Multumesc pentru aluat. Sa i-o dai pe asta mamei tale ca e simpla si foarte buna.
Ciuperci, morcovi, dovlecei, ceapa si cartofi. Am avut emotii cu cartofii, dar au iesit foarte bune...Ce ma mai laud eu singura... Dar sotul meu a ramas uimit cand le-a gustat. Ieri fiind cald am facut un gratar si am zis sa fac si un pic de garnitura, rapida. Am calit la inceput niste usturoi, catei intregi putin zdrobiti, care cand sunt rumeniti ii scoti si ii arunci. Prima data pui ciupercile, iar cand sunt calite, pui restul...la gramada.
Da, in care am pus si branza. Au iesit super! Si in loc de unt, caci nu am avut, ca am ramas in pana, am pus untura amestecata cu faina, cat sa aiba consistenta untului.
fataaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!hai sa nu mai mancam!!!!!ei as ..da de unde... salivez pe tastatura!!!hai nu vii la mine sa faci mancare k eu nici timp de asta nu mai am,fac noaptea!!!!
eu la salata de maioneza razui telina mai finut pun si morcov razuit la fel ca telina si amestec cu maioneza facuta de mine nu din comert,e o bunatate.
imi cer scuze...ca raspund asa de tarziu. Erau morcovi taiati fasii cu curatatorul de legume, ceapa verde taiata tot cam la aceleasi dimensiuni, fasii si ciuperci. Piept de pui. Poti sa pui cascaval ras si in clatita...eu am fost in pana de cascaval...
N-ai de ce sa-ti ceri scuze ! Bineinteles ca am ajuns acasa tarziu si am facut mancarea lenesului , cum zicea cineva pe SunPhoto...gratar cu chinezisme congelate !Interesant "taiatul"morcovului....nu mi-ar fi dat prin cap...
Acum sa va spun ceva, mancarea aia sub capac nu prea a fost pe gustul meu. Daca va place mancarea cu foi de dafin, e buna, daca nu...nu prea. Iar ciupercile trebuie neaparat calite inainte. Dar sa stiti ca papilele mele gustative sunt cam fasonate...:)))))
Mie-mi place o singura mancare cu foi de dafin,vitel cu sos de rosii ,dafin si piper ...deci nu merge....dar scoatem dafinul,ca arata tare bine ce-i acolo sub capac !!!
:))) Eu am, caci ai mei au un dafin si mai pun pe la gogosari toamna...dar daca n-am nu sufar. Eu nici cu cimbrul nu prea sunt prietena, in general pun buruieni din astea numai la ce este absolut necesar.
Numai bunataturi! Pulpa de porc arata intr-un mare fel(adica imi place) ;si baietii mei sunt adeptii pastelor;o sa caut si eu reteta de aluat la adresa pe care ai scris-o mai jos(si bine ai facut).
Al mic ar manca numai paste...si dimineata, la amiaza si seara. Iar al mare mananca o tava de macaroane cu branza...o data.
Pulpa de porc a fost chiar buna. Ceapa, ardeiul si rosiile i-au dat gust...:))))
Am luat si eu reteta de aluat,aveam si eu o reteta asemanatoare,doar ca in loc de unt care se intinde pe foaie,faceam o ciulama din ulei si faina.Am mai luat si reteta de crutoane cu usturoi si oregano,pe care am si facut-o,si au iesit foarte bune.
Ies tare buni...Crocanti, daca ii lasi mai mult. Trebuie sa le lasi neaparat coaja...au un alt gust. Cartofii prajiti nici nu mai prezinta interes pe langa astia. Trebuie un pic mai mult ulei si intorsi destul de des, ca se cam lipesc, daca nu ai tava antiaderenta. Am zis ca o sa-mi iau una numai pentru ei. Poti sa pui si piper, praf de usturoi, dar eu ii fac doar cu sare, ulei si oregano...Sunt deliciosi!!!!
De care cartofi vorbesti? Eu vorbeam de cei la tava, cei copti, sunt copti intregi in coaja la microunde si apoi curatati. Tre intepati sa nu explodeze. Cei la tava au coaja...
Hai!!! Dar nu mai e nimic...O ciorbita de pui, daca vrei. E pe foc, pana ajungi tu e gata. Felul doi...pana de idei. Poate bag niste paste..ca ai mei sunt macaronari.
Si mie imi plac pastele. Mai am prin frigider Ravioli, Tortelini si spaghetti in camara.. Ieri am luat un plic de la Knorr (parca) pe care scria : pt spaghetti Carbonara. Nu l-am incercat inca, dar.. urmeaza.
Eu am avut musaca la felu'2. Dar as manca niste chiftele marinate. Sau ostropel.
Cu musaca m-am otravit, cu niste dureri de stomac o saptamana intreaga si am zis ca nu mai fac in veci, de la chiftele marinate mi se face rau, la modul cel mai serios. Ostropelul e bun...Deci, burtica mea e cam fasonata.
Carbonara e mai buna facuta de tine decat de la plic. Dar daca tot ai plic, sa pui Kaizer, nu sunca...ca e mai buna...
Mamaaaa... ce bine arata !! Nu esti mai aproape, ca veneam si eu la pranz.. Pulpa nu e rulata, e pur si simplu portionata si feliile de legume sunt intercalate...NU??
Iar placinta arata super bine!!! A crescut bine, nu stiu de ce sustii tu contrariul.
Da, da! e portionata, dar nu de tot...apoi invelita in folie.
Deh...asta e! Eu salivez dupa ale tale, tu dupa ale mele...si tot asa. Placinta, sa stii ca, a iesit foooarte buna, crescuta sau necrescuta, dar tot vreau reteta aia de aluat.
Tu crezi ca eu cumpar chestii d-astea smechere ?? Am in congelator niste rosii intregi, mititele (gen cherry), am in camara conserva de ciuperci.. si mai am 2 piepti de pui.
Am luat ieri tot ce-mi trebuie, dar ciupercile am uitat sa le cantaresc...si asa am ramas fara ciuperci...:) Asa ca tot n-am ce-mi trebuie. Am si eu rosii la congelatori si cherry si mari taiate felii, sunt foarte bune, isi pastreaza gustul de rosii.
offf iar sunt la ore nepotrivite pe pagina de bunataturi (sunt la servici...). dar acum daca tot am ajuns aici, sper ca nu te superi c-am copiat reteta de crema de portocale pentru tiramisu (nu de alta dar s-a semnat ACTA :D) si in plus o caut si pe Andruta ca m-ati facut curioasa de prajitura greceasca. o sa mai vin pe la tine, dar seara, si pentru idei de mancare. vesnica problema
Aoleu... ce bine arata !!! Si eu care ziceam ca intru in greva, ca nu mai gatesc ci.... "ma gatesc"....
Am sa incerc si eu bunaciunea asta in combinatie cu cartofii copti..
Ma duc la culcare, ca-mi ploua-n gura.
Si eu am salutat ideea cu "papa bun" ...cand intreb barbatul ce-ar mai vrea sa manance,cand nu mai stiu ce sa gatesc imi zice: felul 1 si felul 2.....asa ca imi veniti voi in ajutor...Acum am gatit dar o sa urmeze rulada ta .
Nu da vina pe mine !!!! Hai ca prinde bine un astfel de album la .."casa" omului...
Toate arata super fain si m-as baga sa gust din toate !!!
Sa GUST, nu sa mananc!..... Cu toate ca .. as putea manca TOT!
Si tu esti pusa pe noi ? Andruta pe o parte ,tu pe alta ....Imi ploua-n gura....I-a si tu exemplu de la Andruta , pune reteta la Tiramisu ....Maine fac prajitura greceasca a Andrutei dar azi fac teci ,n-am mai facut demult si-s tare bune ! si vitelul ala arata tare bineeee !
Salata de teci e simpla: teci fierte de la congelator, de la borcan sau proaspete, usturoi, sare, ulei, otet si un pic de apa si cui ii place cu marar.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.