1858 poze   59790 vizite
Albume
0 Contact   GIURGIU      circul0 DE PRIN_VOLIERA   00_ Asa ca de sf Nicolae   01_Paza _la hulubi   02_INELE TEXANI   03_texan0 PUI TEXANI   pentru costirostov   PUI TEXANI 20170 TEXANI   00_TEXANI PERECHI pentru 2017      PERECHEA 10_Alb putin patat si fem neagra_pentru 2018      PERECHEA 13_Alb gulerat stropit si fem porumbaca   PERECHEA 01_Alb si fem albastra cu trese   PERECHEA 02_Galben si fem Rosie   PERECHEA 03_Alb gulerat si fem Rosu ciocanit   PERECHEA 04 - mascul alb putin stropit si fem Neagra pentru 2018   PERECHEA 05_- Pestrit si fem Neagra   PERECHEA 06_Alb putin patat si fem Albastra cu trese   PERECHEA 07_ Galben si Rosu ciocanit_pentru 2018   PERECHEA 08 -Alb gulerat si Rosie -pentru 2017   PERECHEA 09_Alb patat _Bobat si fem Neagra_pentru 2017   PERECHEA 11_Alb gulerat putin stropit si fem rosie   PERECHEA 12_Alb putin stropit si Rosu ciocanit_pentru 201700 _ Construire gratar si leagan de gradina02 Inele si cleme   inele si cleme 201503 Magazia si _ drogheria04 Colaboratori de INCREDERE si SERIOSI05 EXPOZITII   00 Expo INDAGRA 201406 CLASIFICAREA PORUMBEILOR07 Poze08 Regii din jungla   00 Leul_Regele animalelor   01 Leopardul09 Happy new year 201510 Ciufulici15 Medicamente si cateva sfaturi utile   00_Medicamente      19_Tratamente efectuate la porumbei iarna cu produse ROMVAC      22_Schema de tratament de la ROMVAC      23_Crestere puilor orfani      24_Produse ROMVAC   01_Calendar porumbei   02_Bolile porumbeilor   03_Tratamente naturiste   04_Reproductia porumbeilor   05_Actiuni profilactico-curative efectuate in adaposturile de porumbei   06_Cauzele neimperecherii   07_Sfaturi referitoare la imperechere si clocire   08_Imperecherea si separarea porumbeilor   09_Sfaturi in selectia puilor   10_Sistemul vaduviei   11_Hrana porumbei   12_Constructia unui adapost pentru porumbei   13_Notiuni de crestere si alimentatie a porumbeilor   14_Remedii Naturale   15_Tratamente si boli   16_Cresterea puilor   17_RREGULI DE BAZA IN ASIGURAREA SANATATII PORUMBEILOR   18_Oua limpezi - rolul calciului   20_Cateva elemente de baza despre imperechere si reproductie   21_ De retinut30 Amintiri   00 aminitiri _ TEXANI _ amintiri   00_STRASSER 2014 NU MAI DETIN      strasser NU MAI DETIN   19 oo VANDUTI oo   DE VANZARE PUI 2016      pentru Cristi   PUI TEXAN 2015 _ Daruiti   PUI TEXAN 2016 - parte din ei DE VANZARE

membru din 17 septembrie 2014

05_Actiuni profilactico-curative efectuate in adaposturile de porumbei

05_Actiuni profilactico-curative efectuate in adaposturile de porumbei
Programul principalelor acţiuni profilactico-curative efectuate în adăposturile de porumbei

OBLIGATORIU: Vaccinarea împotriva paramixovirozei!

Columbofilii ştiu că, până la sfârşitul lunii aprilie cel mai târziu, absolut tot efectivul de porumbei, fie că sunt porumbei călători, de ornament sau de carne, trebuie vaccinat atât contra paramixovirozei (boală virală incurabilă, care produce o mortalitate extrem de mare, eventualii supravieţuitori, foarte rari dealtfel, rămânând toată viaţa cu sechele nervoase) cât şi contra difterovariolei (vărsat, bubat)

Fără deparazitare nu se poate!
Pentru inducerea unui răspuns imun optim în urma vaccinării contra paramixovirozei şi nu numai, porumbeii trebuie să fie sănătoşi şi deparazitaţi. Astfel, anterior vaccinării, tot efectivul de păsări va fi tratat contra paraziţilor interni, în special contra
trichomonozei cu FLAGELSTOP pulbere hidrosolubilă (10 g/40 porumbei/zi, 3-5 zile), urmat de tratament contra eimeriozelor (coccidioza) cu AMPROLIUM pulbere hidrosolubilă (1-2 g/litru apă/zi, 5 zile); apoi de un tratament contra nematodozelor (limbrici şi capillaria), cestodozelor (tenii) şi parazitozelor externe (păduchi, căpuşe etc.) cu ROMBENDAZOL SUPER comprimate (1/4 comprimat/porumbel/zi, 1-2 zile).

În acelaşi timp se deparazitează şi adăpostul (voliera) cu o soluţie de ROMPARASECT (2 ml/litru apă) aplicată prin pulverizare.

Examenul de specialitate este cel mai sigur!
În scopul decelării eventualelor infecţii cu Salmonella, E.coli, Pseudomonas spp, columbofilii se vor adresa laboratoarelor de bacteriologie – diagnostic, specializate în patologia aviară, care prin examene de specialitate pot evidenţia de timpuriu infecţiile cu germeni patogeni, iar prin antibiogramele efectuate află exact la ce antibiotic este sensibil respectivul germen patogen şi fac recomandarea în vederea conduitei terapeutice. Drept urmare, se vor putea folosi produsele: ENROCOL, ENROFLOXAROM, AVIANPROTECT TEN, OXIFURAN, DOXICICLINĂ, ENTEROGUARD, LINCOSPECTROM, OXITETRACICLINĂ.

Igienizarea adăposturilor
Săptămânal se vor executa acţiuni de igienizare a adăposturilor, prin curăţenie mecanică (eliminarea dejecţiilor) şi prin dezinfecţie profilactică cu DECONTAMINOL soluţie 0,5%, CATIOROM sau PURSEPT, pulverizate în adăposturi. Aceşti dezinfectanţi au acţiune bactericidă (activ pe Salmonella, E.coli etc.), virulicidă (activ pe paramixovirusuri, poxvirusuri) şi fungicidă (activ pe Candida,
Aspergillus etc.).

Vitamine, vitamine, vitamine!
După efectuarea unui tratament cu antibiotice pentru refacerea florei intestinale este obligatorie administrarea de VITA B COMPLEX şi TONDIGEST, amestec de extracte din plante, un sirop ce stimulează apetitul şi motilitatea intestinală.
Cu două zile înainte de orice vaccinare şi 2-3 zile după vaccinare, se administrează polivitamine precum COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL PENTRU PORUMBEI, (1 ml/litru apă/zi) asociat cu GLUCOVIT pulbere hidrosolubilă cu glucoză/dextroză, vitamina C şi calciu gluconic (10 g/litru apă/zi). GLUCOVITUL se recomandă a fi administrat şi în timpul sezonului de zbor (2 zile înainte de îmbarcare şi 1-2 zile la reîntoarcerea din cursă), în timpul creşterii puilor sau în perioada de convalescenţă.

În profilaxia paramixovirozei se utilizează vaccinul inactivat uleios monovalent PARAMIXOVACOL, injectat individual, subcutanat în doză de 0,2 ml/porumbel, iar în profilaxia difterovariolei se administrează individual vaccinul ROMPORPOX.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Nume:



Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.