647 poze   93477 vizite
Albume
1 berzati de vanzare1 voiajori sport1 voiajori sport matca1 voiajori standard   1 poze expo timisoara 20081 voltati maghiari1z vitalitatea porumbeilor2 calitati2 de stiut3 bun de stiut4 sfaturi pentru incepatori6dusmani porumbeilor7 sfaturi pentru columbofili8 sfaturi columbofile9 forma la porumbeiad schaerlaeckensaici sfarsesc porumbeii nostri pentru un cioc de apaalunele fac minuniarticole utile 1articole utile 2baiatu de la tarabolile porumbeilor tratamentele si ordinea acestora inainte de vaccinbusola la porumbeicalendar columbofilcalitatea intodeauna pe primul loccampioni au cercul rotundcampioni la tineretcanari si zebre australienecateva sfaturi despre imperecherecateva sfaturi pentru perioada de zborce ar trebui sa stie fiecarece au si ce nu au in comuncele mai frecvente intrebaricircovirozacoccidiozaconcurs cu porumbeiicorizacum sa ne aparam porumbeii de pasarile de pradacum sa produci porumbei mai bunicum trebuie sa fie porumbeii pe care i cumparamdaca as incepe mainede ce pierdem atatea pasari tineredesigilarea ceasurilordespre antrenamentele porumbeilor la inceput de sezondespre imperecherea reproducatorilordespre misterul pierderilor porumbeilordespre norocdespre olandezi belgieni si ceilaltidespre porumbelu voiajordiftero varioladin experienta articol de ad schaerlaeckensdrojdia de bere vitaminordusardyneducarea puilorelectrolitiexaminarea ochilor porumbeilorfrati janssengafaitul la porumbeii de concursgenetica porumbelului voiajorgripa porumbeilorhrana porumbeiilorhranirea porumbeilor de concursiaurtuliconiteimperecherea si separarea porumbeilorimportanta coincidentei este enormain europa de vestinceputul e greuindex terapeuticinfecti cu ecoliiinfectia cu adenovirusinformatii pentru columbofiliinteresantinterviu cu drde veerd 1intoarcerea femelelorintrebari frecvente 1intrebari frecvente 2intrebari si raspunsurijos joosenjurnalistukoopman 1koopman 2lansare porumbeilegendaru jos klaklucruri de stiutmici trucurimicoplasmaneintelegerinotiuni orientative privind hrananoutati de la olimpiadaobservati partea 1observatii partea 2obtinerea formeioriginile porumbeilor voiajoriotetul de merepacientul englezpagube produse de soimiparamixovirozaparaziti externipeisaje valea jiuluiperceptia timpului la porumbeiperla neagra inebunita dupa stapanul eiporumbei asi nationaliporumbei care nu vor sa se imperechezeporumbei speciali 1porumbei speciali 2porumbei sport puiiporumbeii pe care i cumparamprea departepregatirea porumbeilor in prima saptamana de zborpregatirea puilorprogram principalelor actiuni profilactico curativeproteinepui voiajori standard   eurasa nume ochiregulament fcprreguli de aurreguli de care trebuie sa ne amintimregulile si unele greseli ale columbofililorreteta de hrana mineralasalmonelozasecretul campionilor 1secretul campionilor 2secretul campionilor 3sugestii de ingrijire si intretinere a porumbeilor voiajoritermeni columbofilitrichomonozaun invingatorun porumbel pe nume sisivaccin columbopolivac sVoiajori 2018

membru din 8 aprilie 2007

program principalelor actiuni profilactico curative

Programul principalelor acţiuni profilactico-curative efectuate în adăposturile de porumbei

OBLIGATORIU: Vaccinarea împotriva paramixovirozei!

Columbofilii ştiu că, până la sfârşitul lunii aprilie cel mai târziu, absolut tot efectivul de porumbei, fie că sunt porumbei călători, de ornament sau de carne, trebuie vaccinat atât contra paramixovirozei (boală virală incurabilă, care produce o mortalitate extrem de mare, eventualii supravieţuitori, foarte rari dealtfel, rămânând toată viaţa cu sechele nervoase) cât şi contra difterovariolei (vărsat, bubat)

Fără deparazitare nu se poate!
Pentru inducerea unui răspuns imun optim în urma vaccinării contra paramixovirozei şi nu numai, porumbeii trebuie să fie sănătoşi şi deparazitaţi. Astfel, anterior vaccinării, tot efectivul de păsări va fi tratat contra paraziţilor interni, în special contra
trichomonozei cu FLAGELSTOP pulbere hidrosolubilă (10 g/40 porumbei/zi, 3-5 zile), urmat de tratament contra eimeriozelor (coccidioza) cu AMPROLIUM pulbere hidrosolubilă (1-2 g/litru apă/zi, 5 zile); apoi de un tratament contra nematodozelor (limbrici şi capillaria), cestodozelor (tenii) şi parazitozelor externe (păduchi, căpuşe etc.) cu ROMBENDAZOL SUPER comprimate (1/4 comprimat/porumbel/zi, 1-2 zile).

În acelaşi timp se deparazitează şi adăpostul (voliera) cu o soluţie de ROMPARASECT (2 ml/litru apă) aplicată prin pulverizare.

Examenul de specialitate este cel mai sigur!
În scopul decelării eventualelor infecţii cu Salmonella, E.coli, Pseudomonas spp, columbofilii se vor adresa laboratoarelor de bacteriologie – diagnostic, specializate în patologia aviară, care prin examene de specialitate pot evidenţia de timpuriu infecţiile cu germeni patogeni, iar prin antibiogramele efectuate află exact la ce antibiotic este sensibil respectivul germen patogen şi fac recomandarea în vederea conduitei terapeutice. Drept urmare, se vor putea folosi produsele: ENROCOL, ENROFLOXAROM, AVIANPROTECT TEN, OXIFURAN, DOXICICLINĂ, ENTEROGUARD, LINCOSPECTROM, OXITETRACICLINĂ.

Igienizarea adăposturilor
Săptămânal se vor executa acţiuni de igienizare a adăposturilor, prin curăţenie mecanică (eliminarea dejecţiilor) şi prin dezinfecţie profilactică cu DECONTAMINOL soluţie 0,5%, CATIOROM sau PURSEPT, pulverizate în adăposturi. Aceşti dezinfectanţi au acţiune bactericidă (activ pe Salmonella, E.coli etc.), virulicidă (activ pe paramixovirusuri, poxvirusuri) şi fungicidă (activ pe Candida,
Aspergillus etc.).

Vitamine, vitamine, vitamine!
După efectuarea unui tratament cu antibiotice pentru refacerea florei intestinale este obligatorie administrarea de VITA B COMPLEX şi TONDIGEST, amestec de extracte din plante, un sirop ce stimulează apetitul şi motilitatea intestinală.
Cu două zile înainte de orice vaccinare şi 2-3 zile după vaccinare, se administrează polivitamine precum COMPLEX POLIVITAMINIC BUVABIL PENTRU PORUMBEI, (1 ml/litru apă/zi) asociat cu GLUCOVIT pulbere hidrosolubilă cu glucoză/dextroză, vitamina C şi calciu gluconic (10 g/litru apă/zi). GLUCOVITUL se recomandă a fi administrat şi în timpul sezonului de zbor (2 zile înainte de îmbarcare şi 1-2 zile la reîntoarcerea din cursă), în timpul creşterii puilor sau în perioada de convalescenţă.

În profilaxia paramixovirozei se utilizează vaccinul inactivat uleios monovalent PARAMIXOVACOL, injectat individual, subcutanat în doză de 0,2 ml/porumbel, iar în profilaxia difterovariolei se administrează individual vaccinul ROMPORPOX.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.