Tort aniversar babyfriendly cu crema de vanilie si zmeura
Ingrediente:
Blat:
1 banana si jumatate – 180 gr 30 gr alune de padure (hidratate, uscate si rasnite). Eu le-am copt pret de 5′ la 17o*, cat sa le intensific gustul. 3 oua 70 gr faina 650 1 lg carob 1 lg smantana cocos – 25 gr optional: bicarbonat stins cu lamaie/praf de copt bio optional: 1 lingurita pasta de curmale ( curmale hidratate si blenduite). Nu am pus, insa in cazul in care considerati ca e nevoie, puteti sa adaugati. Tineti cont si de faptul ca „dulce” veti avea si in crema. Si stiti si voi ca, dulcele il consumam cu masura:) Crema 1, de vanilie:
100 ml budinca de vanilie+100 g mascarpone+1 lingurita smantana de cocos (optional – insa, daca o aveti in casa sa o folositi cu incredere – va da extra gust, plus va intari usor crema) Crema 2, de zmeura:
50 gr „dulceata” de zmeura+150 gr mascarpone + 1 lingurita smantana cocos Deasupra:
crema+ fructe uscate in cuptor, fructe proaspete si alune. Fructele le-am uscat cu o zi inainte. Le-am spalat bine, le-am taiat rondele si le-am pus in cuptorul preincalzit la 140*/1 ora.
Cum am procedat:
Pentru blat:
am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat cu bananele, carobul si smantana de cocos. Albusurile le-am batut spuma. Am amestecat cele doua compozitii si am adaugat pe rand nucile rasnite si faina (cu bicarbonatul stins cu lamaie). Am copt blatul in cuptorul preincalzit la 180*/30-40′ – cat sa treaca testul scobitorii. Crema 1: am amestecat budinca de vanilie cu mascarpone si smantana de cocos
Crema 2: am amestecat „dulceata” de zmeura cu mascarpone si smantana de cocos
Blatul racit l-am impartit in 3 si l-am umplut cu cele doua tipuri de crema. Deasupra, am mai intins un strat subtire de crema de vanilie si am decorat cu fructele uscate si cele proaspete. Am dat tortul la rece pana in momentul servirii:)
Atentie la cantitate de fructe uscate folosite. Va reamintesc ca, dulcele se ofera ocazional la copilasi. Pasta de curmale puteti sa o preparati in casa: puneti curmale la hidratat in putina apa si le blenduiti. De asemenea, cand alegeti fructele uscate, urmarti eticheta – sa contina doar fructe, sa fie deshidratate, nu confiate (confiat=infuzat in lichid cu zahar) si sa fie fara aditivi (fara sulfiti).
Luati in calcul hidratarea oleaginoaselor (min 2h), pentru a indeparta acidul fitic si a beneficia de o mai buna absorbtie a nutrientilor.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.