100 g ceapa tocata marunt 1 morcov ras ½ ardei gras tocat marunt 2 catei usturoi 2 lg ulei de masline extravirgin 1/2 lgita ghimbir ras (2 ani+, omiteti sub 2 ani) 1/2 lgita coriandru macinat 1/2 lgita chimion pudra 1 lgita boia dulce un varf lgita scortisoara Ceylon ½ lgita turmeric un varf lgita nucsoara pudra 350 gr apa 50 g linte roșie hidratata in apa 2h minim 350 g rosii rase Pentru servit : iaurt grecesc, zeama de lamaie (dupa gust, cca 1lg) crutoane, patrunjel proaspat, boia dulce
Cum am procedat:
am pus in tigaie ceapa, morcovul, ghimbiroul si ustuoiul si am inabusit cateva minute in apa si uleiul de maslineam adaugat ardeiul gras si am mai lasat cateva minute, dupa care am adaugat condimentele (coriandru, chimion, boia, scortisoara, turmeric si nucsoara) si am mai gatit inca aprox 1-2’dupa, am adaugat rosiile rase si am continuat gatitul 3-4′, apoi lintea si apa vreo 20’, pana cand lintea a fost bine gatita, amestecand din cand in candam servit cu o lg de iaurt grecesc, cateva crutoane, putina zeama de lamaie, patrunjel proaspat si boia dulce
Se poate oferi inainte de 1 an (exceptand ghimbirul), in functie de ingredientele introduse.
Pofta buna!
Screenshot_20210302-074515_Facebook
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.