Probabil suntem noi ciudați, dar iubim această legumă gătită sub diverse forme: supă cremă de brocoli, sufleu de brocoli, salată cu brocoli, pateu de brocoli sau altele.
Astăzi m-am pus pe treabă și am făcut un sufleu de brocoli!
Aveți nevoie de:2 bucăți de brocoli verde100 g telemea desărată (12+)100 g cașcaval2 linguri parmezan vegetal (reteta, aici). Il puteți înlocui cu parmezan normal+pudră de usturoi sau fulgi de drojdie inactivă+pudră de usturoi)2 linguri mari de iaurt2 ouă2 linguri rase de făină (eu am folosit făină de grâu 650)2 linguri ulei vegetal (eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece)busuioc uscatCum am procedat:Am pus la fiert buchețelele de brocoli în apă. Ulterior le-am pus la scurs și le-am lăsat la răcoritAm pus într-un blender telemeaua tăiată cubulețe, ouăle crude, 50 g cașcaval tăiat cubulețe, iaurtul și uleiul. Am mixat pentru 2 minute. După 2 minute am deschis capacul blenderului, am adăugat busuiocul uscat, 1 lingură parmezan vegetal și făina. Am mai mixat pentru încă 2
minute.Am așezat bucățelele de broccoli într-o tavă (dacă le vreți mai micuțe, le puteți tăia la cuțit) și peste ele am turnat
aluatul.Am presărat deasupra tăvii 1 lingură parmezan vegetal și 50 g cașcaval rasAm băgat tava la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute. Verificați să prindă o crustă ușor aurie deasupra.Lăsați preparatul să se răcească puțin în tavă, pentru a putea fi tăiat și scos ușorDupă ce l-am scos din tavă, am presărat deasupra semințe decorticate de cânepă.
Eu am copt preparatul într-o tavă de yena, dar puteți opta și pentru una de silicon, chiar și una pentru brioșe.
Acest sufleu de brocoli este potrivit pentru a fi servit la prânz sau la cină.
Se poate servi cald sau rece.