Ingrediente:
180 gr cartofi fierti, cubulete
3 oua
60 -70 gr cascaval
o lingura smantana grasa Laptaria cu caimac
2 fire ceapa verde
o legatura leurda (aproximativ 15 fire)
Opțional, un praf de sare (2+)
Cum am procedat:
cartofii i-am avut deja fierti, asa ca nu am mai avut treaba cu ei. Cum am scris mai sus, erau amestecati cu niste ceapa verde, patrunjel si putin ulei de masline. Daca nu aveti cartofii fierti, ii puneti la fiert in apa cat sa dea peste ei. Mai aruncati si cateva fire de patrunjel peste ei si un praf de sare (2+). Pătrunjelul il scoateți atunci când sunt fierți. Se scurg de apa si sunt gata de pus in
souffle.am separat albusurile de galbenusuri si am mixat albusurile, spuma. Am adaugat galbenusurile, incorporandu-le cu miscari usoare, tocmai pentru a nu sparge bulele de oxigen formate in timpul mixarii si a obtine astfel un preparat aerat. Am adaugat smantana, ceapa verde, leurda, cascavalul ras iar la sfarsit, cartofii. Am introdus preparatul in cuptorul preincalzit la 180*/30’, ventilatie sus-jos.l-am servit cu niste pesto de patrunjel, o lingurița semințe de cânepa decorticate (optional) si o salata de cruditati! Mniom!
Sa avem copilasi sanatosi!