Un #micdejun delicios și gustos servit în familie
Shakshuka este o rețea de mic dejun tradițional cu ouă poșate în sos de tomate
(eu am mai adăugat în plus și la cuptor pentru bebe)
Shakshuka
Ingrediente:
1 ceapa mica,
1 cățel de usturoi,
3 linguri bulion (de casa)
2 rosii(puteti folosi doar roșii,fără bulion)
1 lingura ulei de masline,
apa,
1/2 ardei kapia,
condimente la alegere (eu am folosit pudra de chimen,pudra de paprika dulce,pudra usturoi,puțin piper,pătrunjel proaspăt,
oua câte doriti eu am folosit 2 oua normale si 2 oua de prepelita
Mod de preparare:
Se taie mărunt ceapa,usturoiul,ardeiul kapia și se inabuse in ulei de masline si putina apa.Eu am folosit o tigaie pe care am putut sa o bag și la cuptor dar nu e neaaparat
necesar.Am adăugat 3 linguri de bulion de casă și am mai dat 2 roșii fără coaja pe
razatoare.Am adaugat condimentele si am lasat sa dea cateva
clocote.Am spart ouale direct deasupra si am bagat la cuptor tigaia pentru aproximativ 15 minute,pana cand sunt gata ouale la 180 de
grade.Am scos tigaia si am adaugat deasupra putin pătrunjel proaspăt si putin parmezan pentru noi,cei mari pe margine.Pofta buna!