Scones sunt printre cei mai usor biscuiti de facut, usori, gustosi, pot fi pregatiti in atat de multe variante, ca nici nu ne putem inchipui. Varianta sarata sau dulce, oricare ati incerca-o, sunt deliciosi.
Varianta se azi s-a nascut deoarece, in frigider, aveam un dovlecel deja inceput ce trebuia sa isi gaseasca locul undeva, rapide, inainte de “expirare”. Dulce nu mai facusem de multe zile, asa ca a devenit un desert ce urma a fi devorat la mic dejun.
Varianta “sarata” de scones cu dovlecel, o gasiti aici:
mybabyfood.ro/2020/02/26/scones-cu-dovlecel-si-branza-cheddar/Ingrediente:
180 gr faina grau spelt
180 gr dovlecel ras mare (nu se stoarce de lichid)
40 gr unt rece
1.5 lingurita praf de copt BIO
6 curmale Medjool taiate cubulete
8-9 nuci tocate grosier (maruntite pentru copiii mici)
1-2 linguri lapte pentru uns
seminte de canepa pentru topping
Cum am procedat:
am amestecat faina impreuna cu praful de copt si am ras untul deasupra, dupa care am framantat si obtinut un aluat nisipos
am adaugat restul ingredientelor si am framantat, omogenizand, dar nu am insistat cu framantatul, doar cat sa omogenizez ingredientele
am asezat aluatul pe o foaie de copt infainata si am intins cu mainile un cerc cu diametrul de 15 cm, aproximativ 2 cm grosime
cu un cutit, am taiat cercul in doua, fiecare jumatate in alte doua triunghiuri, pana am obtinut 8 triunghiuri
am uns biscuitii cu lapte si adaugat semintele deasupra
am copt aprox aprox 15’ in cuptorul preincalzit la 210 grade