3 anghinare fierte si curatate (m-am folosit de articolul de la
lauralaurentiu.ro "Anghinarea. Cum o curat, cum o mananc?" )
2 catei de usturoi
100 gr frunze de baby spanac
100 gr ricotta
2 linguri emmentaler razuit
1 ardei kapia
Am pus in thermomix anghinarele, usturoiul, spanacul, ardeiul maruntit si am mixat pana s-au maruntit toate (5 sec/vit 4) dar este suficient sa fie tocate marunt. Apoi am adaugat ricotta si emmentaler razuit si am combinat totul (10 sec/ vit 3) dar merge si cu o spatula.
Pentru aluat
160 ml apa la temperatura camerei
5 gr de drojdie uscata
300 gr faina 650
20 ml ulei de masline
Se adauga toate intr-un bol si se framanta pana rezulta un aluat omogen (la thermomix 2 min/ framantare). Se pune intr-un bol uns cu unt si acoperit si se lasa la dospit 1 ora. Se intinde apoi in forma dreptunghiulara, subtire, se unge cu compozitia de spanac si ricotta si se ruleaza strans.
Capetele ruloului se indeparteaza (aprox 2 cm) iar restul se taie in 12 parti egale. Se aseaza rulouri cu fata in sus, la distanta unul fata de celalalt, intr-o forma unsa cu unt (eu am ales o forma rotunda cu diametrul de 24 cm). Se mai lasa la dospit jumatate de ora, dupa care se ung cu ou batut si se baga in cuptorul preincalzit la 180° pentru 40 de minute (sau pana sunt rumenite). Daca observati ca incep sa se arda pe deasupra dar ele nu sunt facute le acoperiti cu hartie de copt (depinde mult de cuptor). Am mai pus niste branza razuita pe deasupra si gata. Se servesc neaparat calde! Pofta buna