Crusta: 230g făină de grâu tip 650 115g unt nesărat 82% grăsime 1 gălbenuș (de la 1 ou mare) 2 linguri apă rece
Umplutura: 1 bucată de ceafă de porc facuta la cuptor 1 felie de caș proaspăt nesărat (pentru copii mai mari se poate folosi cheddar) 3 ouă + albușul rămas de la aluat 4 linguri generoase de smântână 32% grăsime Ierburi de provence Piper multicolor Nucșoară
Am pus în robotul de bucătărie (cu lama în "s") făina cernută, untul rece tăiat cubulețe și gălbenușul de ou. Am mixat până ce am obținut o textură asemănătoare nisipului, apoi am adăugat pe rând, 2 linguri de apă rece și am mai mixat puțin, rezultând o bilă de aluat. Am învelit-o în folie alimentară și am introdus-o în frigider pentru 30-40 de minute. Eu am făcut un quiche pentru bebe și unul pentru noi adulții, separat cu puțină sare. Am folosit o tavă de tort cu diametrul de 20cm și o formă mai mică din ceramică. După răcire am împărțit aluatul în 2 bucăți, puțin mai mult de 1/4..aproape 1/3 pentru forma mai mică, restul pentru forma mare. Am întins aluatul între două bucăți de hartie de copt, în foi rotunde, de aproximativ 5-6mm grosime, mai mari decât tăvile, pentru a tapeta cu aluat si pereții tăvilor, doar ca nu au ieșit prea înalte. Dacă doriți o tartă mai înaltă se poate pune aluatul într-o singură tavă, de 24cm diametru. Am pus foile de aluat în formele unse cu ulei, le-am înțepat puțin cu o furculiță, am acoperit cu hârtie de copt și am turnat peste ea fasole boabe (puteți folosi naut/orez sau bile de ceramică) pentru a nu permite crustei sa se umfle și le-am introdus în cuptorul preîncălzit la 175 grade cu ventilație (195grade fără ventilație) pentru 15 minute. După acest timp am descoperit crustele și am mai copt aproximativ 10 minute. Între timp am tăiat cubulețe carnea și cașul, am bătut ouăle și albușul rămas de la crustă cu smântâna și am asezonat cu ierburi de provence, piper multicolor proaspăt măcinat și puțină nucșoară. Am scos formele cu aluatul și am pus carnea, cașul și compoziția de ouă, apoi am introdus înapoi în cuptor, pentru aproximativ 30 minute (sau până se rumenesc frumos deasupra). Când au fost gata le-am lăsat la răcit în forme, apoi le-am învelit în folie alimentară și le-am dat la rece, până dimineață, când le-am servit. Este un preparat ce se poate servi atât la micul dejun cât și la prânz sau cină, imediat după ce se răcorește puțin după coacere sau chiar și rece. #mcbmicdejun #mcbpranz #mcbcina
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.