Ingrediente:
150 gr faina 55025 gr amidon natural (porumb sau cartof)90 gr unt moale – la temperatura camerei2 oua – la temperatura camerei150 gr dovleac copt4 curmale tăiate marunt (puteți folosi fructele uscate preferate, eu as încerca merișoarele in combinație cu portocala)un praf de vanilieOpțional: un praf de Scorțișoara Ceylono picătura ulei de portocala sau coaja de portocala BIO (spălată anterior in apa cu bicarbonat de sodiu)o lingurița rasa de praf de copt bioun vârf de cuțit de bicarbonat de sodiuoptional – o lingura pasta de curmale/sirop de curmale/miere certificata (1+)tot opțional – nuci – 50-80 gr (eu nu am pus in cazul de fata)
Cum am procedat:
am mixat untul, apoi am adăugat treptat cele doua oua. Musai sa fie la temperatura camerei, altfel veți obține o compoziție cu aspect de “tăiat”. Am adăugat si dovleacul copt, uleiul de portocale, vanilia si am mixat pana la încorporarea
acestora.Am amestecat faina cu amidonul, agenții de creștere. Am combinat solidele cu lichidele, am adăugat fructele uscate si am turnat compoziția obținută intr-o tava pătrată cu laturile de 20 cm. Am introdus tava in cuptorul preîncălzit la 180*, pentru aproxmativ 35-40’.se poate servi la mic dejun sau la cina, alături de un pahar cald de lapte.
Sa avem copilași sanatosi!