Indrediente:
150 gr faina 650
125 gr cartofi fierti si razuiti
60 gr cheddar
50 gr unt (tinut la congelator 25’)
50 gr iaurt Laptaria cu caimac
1 lingurita praf de copt bio
1 lg fulgi ceapa deshidratata (sau cepsoara taiata marunt)
1 lingura stafide
un praf de sare (2+)
Cum am procedat:
sa ne intelegem: cartofii i-am avut fierti. Daca nu-i aveti, ii fierbeti si-i lasati la racit.foarte important: puneti untul la congelator inainte cu juma’ de ora. Il cantariti si il bagati in congelator! Sa inghete de ciuda! Asa il si vrem!am amestecat faina cu praful de copt bio, am adaugat cartofii razuiti, cheddarul razuit si untul, razuit printr-o razatoare. Ei, acu-i acu! De ce sa punem untul la congelator pentru ~30’. Pentru a obtine acele straturi dragutele din biscuiti. Iacata-le!La acest lucru va contribui si manevrarea cat mai putina a aluatului, pentru a evita incalzirea lui si topirea untului. Am adaugat ceapa, stafidele si la sfarsit, iaurtul. Rece si el, direct din frigider. In cazul in care ati manevrat mai mult aluatul si nu vreti sa riscati sa nu va iasa pogacelele in straturi (din cauza “topirii” untului), puneti aluatul la frigider 1/2h. Asta, doar daca nu v-ati miscat rapid cu prepararea lui, in conditiile descrise mai
sus.am pudrat cu faina blatul de lucru, am intins aluatul si am decupat biscuitii. I-am uns cu niste ou batut (puteti sa nu o faceti, eu il aveam restant de la alt preparat), am razuit niste parmezan, i-am presarat cu niste seminte (rasnite<3 anisori) si i-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/30’. Doar atat!
Sa avem copilasi sanatosi! Si papaciosi!