Mana sus, cine a papat cand era mic, placinta cu branza si marar la tigaie!! Sau pe plita!! Era buna? Nu stiu cum erati voi, dar eu nu prea reuseam sa ma stapanesc in a o gusta imediat ce cobora din tigaie: incinsa si cu un miros mai mult decat imbietor de aluat copt cu branza si ceapa
Varianta originala este cu drojdie si lapte, eu am virat insa spre o varianta cu aluat mai putin pufos, intrucat imi doresc ca piticul sa beneficieze de mai multa branzica si mai putin aluat. Mirosul este la fel cu cel din copilaria mea iar gustul, nemaipomenit
Pare-se ca, gustul copilariei s-a activat din nou
Ingrediente:
150 g faina – 7 lg cu varf50 gr iaurt – 1 lg cu vf1 ou1 praf de cutit bicarbonat de sodiu
Pentru umplutura:
150 gr branza facuta in casa. Reteta aicimararcepsoara
Cum am procedat:
am batut oul si am adaugat iaurtul, in care in prealabil am adaugat praful de bicarbonat de sodiuam amestecat faina cu amestecul lichid de ou si iaurt si am amestecat pana am obtinut o coca moale, nelipicioasaam impartit aluatul in mai multe bilute pe care le-am intins, pe rand, cu sucitorul intr-un strat subtire, sub forma unor pătrăț
ele.am asezat pe jumatate de pătrățel, 1 lingura de amestecul cu branza, cepsoara, marar si am acoperit cu cealalta jumatatele-am copt intr-o tigaie antiaderenta la foc micpiticul meu le-a servit cu iaurt, la cerere
Voi încerca in viitor si varianta cu drojdie si laptic, sa mai creștem putin
S-aveti pitici sanatosi!