Nautul este o leguminoasa proteica, bogata in vitamine si minerale si cu siguranta nu trebuie sa lipseasca din alimentatia celor mici. Combinarea acestuia cu ou, am ales sa o fac – la recomandarea Roxanei, dupa implinirea unui anisor, cand necesarul proteic al piticului a crescut (oul fiind si el o sursa valoroasa de proteina).
Ingrediente:
4 oua prepelita15 boabe de nautcepsoara sau ceapa verdeulei de masline extravirginseminte de susan negru
Cum am procedat:
am spalat ouale si le-am fiert, tare – 15’am hidratat nautul 2 ore, dupa care l-am pus la fiert. Eu am folosit o oala sub presiune. Intregul proces a durat 40’. Din nautul fiert, o parte am folosit pentru compozitia de oua umplute iar o parte pentru a prepara humus (reteta in curand, pe blog)daca folositi o cantitate mica, va puteti orienta spre nautul gata fiert si ambalat in borcane de sticla. Exista si variante bio. Atentie insa, la continutul de sare.intrucat am pregatit doar o “baby portie” de oua umplute, am folosit o cantitate mica de naut fiert, pe care l-am mixat impreuna cu 2 lg ulei de masline extravirgin. La sfarsit, am adaugat 5 fire cepsoara – tocate
marunt.am taiat in doua ouale de prepelita, am scos galbenusurile iar jumatatile de albus le-am umplut cu pasta de naut. Galbenusurile le-am folosit pentru a face o salata de avocado.deasupra lor am presarat niste seminte de susan negru:)