Mini croissante cu unt Le-am servit cu un delicios gem de cirese fara zahar facut in casa
Ingrediente:
-500 gr faina -250 ml lapte -1 pachet drojdie uscata bio sau 20 gr drojdie proaspata -1 lingura sirop artar -100 ml ulei de floarea soarelui presat la rece -1 ou -70 gr unt moale -optional, seminte de susan
Mod de preparare: Se amesteca drojdia cu laptele caldut si siropul de artar si se lasa 10 minute la activat. Apoi acest amestec se toarna peste faina si se incepe a framanta aluatul, adaugand treptat si uleiul. Se lasa la dospit. Aluatul se imparte apoi in 4 parti egale, fiecare parte se intinde cu sucitorul in forma rotunda, se taie in 8 triunghiuri. Pe baza fiecarui triunghi se pune 1/2 lingurita din untul moale, apoi se ruleaza pentru a obtine croissantul. Dupa ce s-au terminat de facut croissantele, se mai lasa in tava la odihnit 10-15 minute, apoi se ung cu oul batut si optional se presara seminte de susan (sau mac etc). Croissantele se coc la 180 grade celsius 30 minute.
Pofta buna va doresc!
By Ruxandra Scarlat
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.