Mini bagheta de casa umpluta cu crema de branza de capra, oua de prepelita, cozi de ceapa verde si mozzarella! Bebe a papat aproape toata umplutura si mami restul Am servit cu legume proaspete, o bunatate!
Baghetele le-am pregatit de aseara si am procedat astfel:
Ingrediente (pt 4 mini baghete): -500 gr faina -320 ml apa -5 gr drojdie uscata BIO (folosesc BIO pentru ca nu este aditivata) sau 15-20 gr drojdie proaspata -ulei de masline
Faina se amesteca cu drojdia uscata si apa si se framanta (daca puneti drojdie proaspata amestecati-o cu apa si cu o lingura, doua din cantitatea de faina si lasati intai la activat, apoi puneti peste restul de faina si framantati). Cand se leaga aluatul, ne ajutam de putin ulei de masline ca sa nu se maj lipeasca de maini. Lasam aluatul la dospit, apoi il rasturnam pe blat si il impartim in 4 bucati egale. Luam cate o bucata de aluat, o intindem cu mainile in forma dreptunghiulara, apoi rulam strans pe latura lunga sa obtinem un sul. Procedam astfel si cu celelalte 3 bucati de aluat. Lasam baghetele la crescut 20 minute, facem 3 incizii diagonale pe suprafata fiecarei baghete. Baghetele se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in primele 10 minute la 220 grade celsius, apoi se reduce caldura la 200 grade celsius pentru urmatoarele 20 minute. Pe fundul cuptorului am pus un vas cu apa calduta, pentru ca baghetele sa formeze acea coaja crocanta si sa aiba un miez pufos!
De dimineata am luat o bagheta, i-am taiat “capacul”, am scos o parte din miez, am uns bagheta cu crema de branza de capra ( este o crema de branza delicioasa marca “Gustolact” de la @lidlromania). Puteti inlocui crema de branza cu branza dulce de vaci (facuta in casa pt copilasii sub un an). Peste crema de branza am pus codite de ceapa verde rondele, oua de prepelita, mozzarella rasa. Am copt la 180 grade celsius pana s-a gatit totul.
Pofta buna!
By Ruxandra Scarlat
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.