2 oua 80 ml lapte (animal sau vegetal) 80 gr faina 650 1 lingura ulei de cocos (topit) 5 stafide hidratate (daca va grabiti, pe puteti pune in apa fierbinte cateva minute) vanilie pastaie sau pulbere o lingurita rasa de nuca rasnita faina de cocos (sau de migdale) – pentru ornat
Se poate servi alaturi de o „budinca” de vanilie/”dulceata” prietenoasa/ unt de alune de padure/ topping de fructe (pasate)/ miere cerificata (1+) – toate, cu masura. Dulcele se ofera cu masura, stim asta.
Perfecte si cu scortisoara si mar copt.
Cum am procedat:
am separat galbenusurile de albusuri si am batut albusurile spumaam mixat galbenusurile cu laptele si uleiul. Am adaugat vanilia, apoi in ploaie – faina. La final, am incorporat in compozitie si albusurile batute spuma, cu miscari lente, de sus in jos, astfel incat sa nu pierd toata pufosenia lor (respectiv aerul din ele). A da, si stafidele:)intr-o tigaie antiaderenta, am turnat compozitia de clatite. Am lasat 3-4′ (la foc minim, cu capac), apoi am intors clatita pe cealalta parte. Fiind mai groasa (in cazul meu, am folosit o tigaie cu d=28 cm), nu se va putea intoarce integral, insa nu-i nici o problema. Oricum, ea va fi rupta in bucatele. Asadar, am intors-o pe cealalta parte, pe bucati. Am mai lasat-o 3′ si pe aceasta parte (la fel, la foc minim, cu capacul pus), dupa care am rasturnat bucatile de clatita intr-o farfurie si le-am rupt bucatele.
ne dam seama ca avem o clatita bine preparata termic dupa faptul ca aceasta va arata ca un pandispan pufos, fara zone umede in cazul ei (mai ales ca, nu contine banana).
o alta varianta este ca, dupa ce intoarceti clatita pe cealalta parte, sa o invitati in cuptorul preincalzit la 180*, pentru 3’. Nu am procedat astfel, intrucat a iesit perfect in tigaia antiaderenta.
consistenta trebuie sa fie una pufoasa. Nu necesita nici un fel de agent de crestere, albusurile batute spuma fiind suficiente.
dupa operatiunea „faramitare”, am montat bucatelele pe o farfurie, le-am stropit cu o “dulceata” de capsuni facuta in casa (de data aceasta) si am presarat deasupra faina de cocos si o nuca braziliana razuita. Piticul nu a dorit sa le pape cu “dulceata” asa ca, m-am bucurat eu de portia pregatita astfel. A papat insa celalalta jumatate din portia de mai sus, cu afine. Pana la ultima firimitura.
iese minunat si in varianta pentru #aplv, in care am inlocuit laptele animal cu cel de ovaz.
Sa avem copilasi sanatosi! Bine, si papaciosi!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.