Iraqi cheese pie - cheese churek - placinte cu branza
Voiam sa fac placintele acestea de multa vreme, dar niciodata nu a fost momentul potrivit. Cum branza era, copilul doarmea, afara ploua…a venit momentul lor!
Aluatul este unul din categoria celor usurele, cu dospire, o placinta ca la mama acasa , doar ca nu la mama mea, dar sigur la o mama din lumea asta! Adevarul e ca miroase frumos in casa!
Ingrediente:
Aluat
650 gr faina tip 550 25 gr drojdie proaspata 1 lingurita miere (1a+) 2 oua 180 ml lapte integral sau vegetal caldut 50 ml apa calduta 170 gr margarina Alsan (sau unt) Umplutura
250 gr mozzarella rasa 300 gr feta desarata rasa Topping
1 galbenus seminte de canepa Cum am procedat:
prima data, am pus drojdia impreuna cu laptele, mierea si o lingura de faina si am lasat sa se activeze drojdia intr-un alt vas, am pus restul de faina peste care am adaugat drojdia, apa, margarina si ouale si am framantat un aluat omogen, elastic, nelipicios, usor si frumos modelabil pe care il lasam la dospit in loc caldut pana isi dubleaza volumul intre timp, am pregatit umplutura, amestecand branzeturile rase dupa dospire, am impratit aluatul in doua si cele doua jumatati in alte patru parti cu mainile, am intins aluatul sub forma dreptunghiulara, am pus branza pe unul dintre capete, am rulat sub forma unui sul pe care l-am rulat sub forma de covrig; am procedat la fel cu toate partile de aluat am asezat covrigii formati pe tava de copt, i-am lasat inca 30’ la dospit, dupa care, am uns covrigii cu galbenus si am presarat semintele de canepa am copt covrigii in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-23’ sau pana cand devin aurii Servim placintele cu salata de rosii cu menta la cina.
Pofta buna!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.