Ingrediente (10 biscuiti):
120 gr faina 65060 gr unt (sau margarina vegetala bio Alsan – in caz de aplv)1 galbenus fiert30 ml apacateva fire de cepsoarao fasie de ardei gras1 varf de lingurita praf de copt biooptional: ou pentru uns si seminte pentru presarat kidscuitii
Cum am procedat:
am amestecat faina cu praful de copt bio, cepsoara si ardeiul gras taiat marunt. Am adaugat galbenusul fiert si untul. Am obtinut un aluat nisipos peste care am adaugat apa calduta. Aluatul final este moale, compact,
nelipicios.am asezat aluatul pe o folie si l-am strans intr-un cilindru pe care l-am introdus in frigider (1h) sau in congelator (20’), pana se intareste. Scopul este acela de a putea fi taiat cu un cutit.asadar, am taiat batonul de aluat in rondele, pe care le-am “gaurit” cu ajutorul unui cerculet mic. Am obtinut niste rotite dragalase, pe care le-am uns cu ou si le-am presarat cu seminte. Coacerea s-a facut in cuptorul preincalzit la 180*/20’-25’.daca sunt buni? Va las sa descoperiti singuri acest aspect! Pot sa va scriu doar atat: dublati cantitatile! Nu va lasati ingraditi de preferintele noastre. Puteti folosi rosii uscate, masline si orice condimente va plac voua! Se lasa personalizati!