Cand scriu “drob” gandul ma duce la preparatul traditional facut din maruntaie de miel, verdeturi si oua, nelipsit de pe masa de Paste. De-a lungul timpului, reteta a fost interpretata in fel si chip, lucru bun de altfel, deoarece astfel au aparut diverse variante, menite sa satisfaca multe si diversificate gusturi.
Astazi, incercam o varianta vegetariana, consistenta si extrem de gustoasa. Totul este sa va placa ciupercile si lintea:)
Ingrediente (tava – 16 cm lungime, 10 cm latime, 7 cm inaltime):
130 gr linte fiarta (verde, rosie, galbena – de care preferati)230 gr ciuperci (champignon brune am folosit eu)2 oua (plus inca doua oua fierte)2 fire ceapa verde10 frunze leurda4-5 frunze patrunjel2 frunze mararoptional: o lingurita fulgi de drojdie inactivaoptional, 2+: un praf de sare
Cum am procedat:
am hidratat lintea peste noapte (sau minim 2h) in apa. A doua zi, am clatit-o bine, apoi am pus-o la fiert. Dupa fierbere am strecurat-o. Am cantarit 130 gr. Pentru a va fi mai usor, puteti fierbe lintea cu o zi inainte. O strecurati si o pastrati in frigider, intr-un recipient inchis ermetic. am fiert 2 oua (15’)ciupercile – spalate bine si taiate cubulete, le-am inabusit intr-o tigaie antiaderenta 3-4’, impreuna un partea alba a firelor de ceapa. Le-am lasat la racorit, timp in care am taiat partea verde a firelor de ceapa, leurda, patrunjelul si mararul. Le-am adaugat peste ciuperci. Apoi, am adaugat lintea (bine scursa, da?) si fulgii de drojdie inactiva.intr-un bol am batut bine cu furculita cele doua oua si le-am adaugat peste compozitia drobului.intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt am asezat jumatate din compozitia de drob. Am asezat cele doua oua fierte si le-am acoperit cu restul compozitiei. Am introdus tava in cuptorul preincalzit la 180*/30’. odata preparat termic, lasati drobul sa se raceasca. Astfel, veti taia niste felii perfecte care nu se vor destrama.
Este un preparat tare bun la gust si extrem de aratos! Puteti sa va jucati cu legumele adaugate sau sa jonglati cu diverse condimente, in functie de preferinte
Atentie la tava! Tavita mea e scurta. Astfel, la aceste cantitati am obtinut un drob suficient de inalt pentru a acoperi oul intreg. Daca faceti preparatul intr-o tava mai mare, luati in calcul dublarea cantitatilor
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.