Covrigii de mai jos sunt una dintre variantele care, in primul rand atrag privirea. Asadar, primul pas este facut, cu atat mai mult cu cat nu te astepti sa dai peste “dumneaei”. Incumetandu-te sa si gusti, constati ca “nu-i chiar asa de rau”. Da, sunt gustosi, satiosi si usor de manevrat. Pe deasupra, sunt si fara gluten – aspect important pentru persoanele cu intoleranta la gluten si nu numai. Putina diversificare nu strica nici pentru restul
Ingrediente:
150 gr conopida cruda3 oua50 gr parmezan (1+)50 gr faina de migdale15 gr faina de cocos*20 gr seminte de floarea soareluimarar, dupa gustun varf de cutit praf de copt bio sau bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama lamaieoptional, usturoi sau cepsoara
* Nu omiteti faina de cocos. Ca de obicei, isi face treaba atunci cand vine vorba absorbtia lichidului, atat de necesara in anumite preparate. Chiar daca e in cantitate mica, textura covrigilor i se datoreaza si ei. E important sa avem niste covrigei aerati, pufosi si nicidecum unii “indesati” de umezi.
Cum am procedat:
buchetelele de conopida bine spalate (150 gr), le-am maruntit in chopper (foarte fin). Apoi, le-am trasferat intr-o tigaie antiaderenta si le-am incalzit 4-5’. Atentie, sa nu le ardeti! Ideea este sa le gatim putin, astfel incat sa mai scapam si de apa din ele, sa nu ne mai complicam cu fierberea, urmata de storcerea lor de apa cu ajutorul unui tifon. Le lasam la racit.batem cele 3 oua, le amestecam cu parmezanul ras, semintele de floare si mararulturnam compozitia de oua peste conopida maruntita (racita). Apoi, adaugam cele doua tipuri de faina, in care in prealabil am pus praful de copt bio/bicarbonatul de sodiu.daca aveti tavita pentru donuts, folositi-o cu incredere. Este exact ceea ce aveti nevoie in aceasta situatie. Daca nu, atunci modelati covrigii sub forma unor chiftelute (fara a mai face gaura in mijloc). Sau, puteti sa-i coaceti in forme de briose, situatie in care covrigii se vor transforma in niste minunate briose
apertiv.am repartizat compozitia in tavita mea Tupper si am copt covrigii in cuptorul preincalzit la 180*/25’. Puteti sa mai presarati deasupra lor parmezan.
ii puteti servi atat la mic dejun(1+), cat si la cina. Sunt gustosi, consistenti si usor manevrabili. Asadar, pofta mare!