O #cina delicioasă servită în familie,cel mic este foarte încântat
Budincuță cu dovlecel, parmezan și pesto din pătrunjel proaspăt
Ingrediente Budincuță:
1/2 dovlecel,
2 oua,
1/2 cana lapte gras,
80g cașcaval (proporție 1 felie de cașcaval mica la 2 rondele de dovlecei),
1 1/2 linguri amidon,
1 lingurita pesto din pătrunjel proaspăt,
2 linguri de parmezan,
sare și piper (după gust),
unt pentru uns vasul
Mod de pregătire: Dovlecelul l-am taiat rondele subțiri și cașcavalul l-am taiat felii mici subțiri.Intr-un vas am batut ouăle cu putina sare.Treptat am adăugat peste ouă, laptele și amidonul.La final am adăugat pesto, puțin piper și
parmezanul.Am uns un vas cu unt și am adăugat putina compozitie după care am adăugat câte un rând de rondele de dovlecel și peste câte un rând de caș
caval.Am turnat din nou putina compozitie peste și am pus și restul de dovlecel și cașcaval ră
mas.Am turnat restul de compoziție peste și am presărat puțin cascaval ras deasupra. Am pus la cuptor pentru aproximativ 45 de minute la un foc potrivit, 180 de grade sau pana se rumenește
frumos.Am servit-o calda.
Ingrediente pentru pesto cu pătrunjel proaspăt:
1 legătură pătrunjel proaspăt,
1 cățel de usturoi,
50g parmezan,
50g caju macinat,
3 linguri ulei de masline,
2 linguri zeama de lamaie
Mod de pregătire: Am mixat toate ingredientele până a capatat compoziția unei paste ( iese destul de multa, se poate pastra la congelator).
Poftă bună!
By Alina Mariana Basarab