Daca la inceput de baby bucatareala bateam albusurile spuma si cautam variante de briose cat mai aerate, mai pufoase si mai „complicate”:))), acum lucrurile au luat o alta intorsatura. Nu mai batem albusurile spuma, ba mai mult – scadem numarul de oua folosite pregatim compozitia in 5′, o indesam cu fructe ( nu 1-2, pentru ca altfel se „lasa” blatul), coacem rapid „deloc pretentioasele” si le lansam in manutele nerabdatoare sa le indese in gurita!
De ce Puffy Puf?! Pentru ca, in pofida faptului ca au banana in compozitie si alte fructe adaugate (bucati, intregi, felii), textura este una pufoasa. Nu asemenea pandispanului, insa una foarte placuta ca si consistenta, textura – capabila sa sustina fructele din ea.
Ingrediente (6 briose):
125 gr faina 650 75 ml lapte (la T camerei) 40 gr ulei de cocos (La T camerei) sau 4 lg ulei cocos topit si racit 75 gr banana (musai cantarita, pasata cu furculita, nu mixata) 1 ou praf copt bio (1/2 lingurita) sau bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie prune/afine sau alte fructe pe care le aveti la indemana Da, cantarim banana si o pasam cu furculita. Prea multa banana va da o textura „prea” umeda si va aduce preparatul final la o textura care va putea lasa impresia de „necopt” – nu ne dorim asta. La fel, mixarea cu indarjire a bananei ar atrage dupa sine si o cantitate mai mare de faina. De asemenea, o banana care sa nu fie mega coapta e de preferat uneia „negru” de coapta (personal, nu-mi plac).
Cum am procedat:
am amestecat faina cu praful de copt bio si cu banana pasata cu furculita (nu tare) am batut oul cu furculita si l-am amestecat cu laptele si cu uleiul topit si racit. Oul si laptele sa fie la temperatura camerei, altfel vom avea surpriza ca „recele” din ele sa ne solidifice uleiul de cocos (not ok) am amestecat apoi, solidele cu lichidele deasupra: felii de prune si scortisoara (prunele pot fi amestecate cu o lg pasta curmale – in cazul piticilor mai mari).
le-am repartizat in 6 forme de briose si le-am invitat in cuptorul preincalzit la 180*/25-30′, max.
varianta cu afine o puteti „studia” in imaginea de mai jos
Gustul?! Va las sa-l descoperiti! Nu as putea sa-l descriu la fel de bine cum o va face o imbucatura sanatoasa din Puffysor:). Grija cu ele! Lasate la discretia micilor exploratori, aveti sanse uriase sa va fie refuzate mesele principale:) Alaturi de un lactat (lapte, iaurt), pot constitui si un mic dejun sau cina – in cazul piticilor de pana in 2 anisori. In #aplv folosim un lapte vegetal in locul celui animal (eu am folosit de ovaz).
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.