Va amintiti cozo-vafele sau vafele din aluat dospit? Acel aluat pe care il pregatiti seara in 5 min, il lasati la dospit peste noapte in frigider, iar a doua zi il puneti la copt? Ei, practic cu aceeasi metoda puteti sa obtineti si niste briose extra delicioase si pufoase. Desi ingredientele au ramas neschimbate, am simtit nevoia sa modific putin cantitatile celor lichide. Asadar, ele sunt: 150g faina 650 3 g drojdie uscata 2 oua 100 ml lapte caldut 1 lg sirop de curmale 40g unt topit si racit 40g mix fructe uscate fara zahar si maruntite cu cutitul (eu am folosit smochine, merisoare, stafide si goji)
Cum procedati? Faina se amesteca impreuna cu drojdia. Peste faina se toarna laptele amestecat cu ouale batute si mierea si se amesteca bine. Iese un aluat mai lichid. Incorporati si untul topit si racit, apoi fructele uscate. Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati la dospit la temp camerei cam 30-40 min sau pana isi dubleaza volumul, sau lasati la dospit la frigider, peste noapte.
Sunt minunate atat la #micdejun alaturi de lactate si /sau fructe, cat si ca o #gustare de luat la gradi / scoala.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.