Mamele nu au niciodata suficient timp de “pierdut” in bucatarie!! Insaaa, cum ne dorim copilasi bine crescuti (din toate punctele de vedere), retetele rapide sunt binevenite intotdeauna! Avem astfel si burtici fericite dar si suficient timp de joaca impreuna cu odraslele din dotare!
Ingrediente:
100 gr dovlecel ras (cantarit ras), din care dupa scurgerea de apa lasata am ramas cu 80 gr60 gr branza gouda2 oua30 ml ulei ulei presat la rece (de masline am folosit eu)50 gr faina (2 lg cu varf)2-3 fire cepsoara1 fir marar1/2 lingurita praf de copt bio
Deasupra puteti presara seminte de susan alb, susan negru, dovleac, floarea soarelui – dupa preferinte. De asemenea, puteti sa rasfatati briosele si cu niste felii de rosii cherry
Cum am procedat:
am ras dovlecelul (el va sta cateva minute asa, cat timp voi pregati faina si voi mixa ouale cu uleiul)faina am amestecat-o cu praful de coptam mixat foarte bine ouale, pana cand s-au transformat intr-o spuma. Am adaugat in fir subtire uleiul, continuand mixarea. Am adaugat dovlecelul scurs de apa, branzica maturata, cepsoara si mararul, amestecand cu o lingura. Peste aceasta compozitie lichida am adaugat
faina.am turnat compozitia in formele de briose Tupperware, care nu necesita ungere si am introdus tava de briose in cuptorul preincalzit la 180*/25’, pana cand acestea se rumenesc frumos deasupraextreeem de gustoase si satioase, le puteti oferi celor mici fie la micul dejun, fie la cina saaau, de ce nu – inclusiv la un pranz in deplasare. Da, merg si ca gustari, la piticii mai mari. De asemenea, perfecte pentru pachetelul de scoala/gradi #pachetelcusufletel.