Daca as putea sa “transmit” din mirosul care-mi inunda bucataria, cred ca m-as trezi cu o coada virtuala uriasa la poarta facebook-ului. Pentru caaa, miroase divin la noi acasa! Nu suntem nicicare fani mamaliga sau ciuperci, insa in combinatia de mai jos acestea s-au transformat in niste bunatati irezistibile!
Ingrediente:
“Baza”:
150 ml apa 45 gr faina de malai 15 gr unt (eu am folosit unt de caju Rawckers, insa puteti folosi si unt animal) “Baza” poate fi facuta din cerealele/pseudocerealele preferate: gris (contine gluten), amaranth, teff, mei, hrisca, etc.
“Topping”:
200 gr ciuperci brune bio 1 gogosar mic 3 fire ceapa verde 1 ou 1 lingurita smantana grasa ~ 50 gr mozzarella/cascaval cateva graunte usturoi granulat Sonnentor verdeata: patrunjel, marar – dupa gust seminte susan – pentru presarat deasupra Cum am procedat:
am inceput cu pregatirea ciupercilor. Bine spalate, le-am taiat marunt si le-am “aruncat” intr-o tigaie antiaderenta. Ciupercile fiind cu un continut ridicat de apa, nu a fost necesara adaugarea acesteia. In cazul in care “simtiti” ca apa se evapora rapid din ciupercute, puteti tine la indemana un pahar cu putina apa, pe care sa o adaugati la nevoie. De asemenea, puteti folosi un capac pentru a incetini evaporarea apei. Am adaugat ulterior gogosarul, taiat cubulete mici, usturoiul si ceapa verde. Am optat pentru ceapa verde intrucat ciupercile se gatesc rapid, nu suficient de mult cat sa se inmoaie o ceapa alba (situatie in care as fi avut nevoie si de niste extra apa , pentru inabusirea cum se cuvine a compozitiei). Dupa maxim 10’, am stins aragazul. Am lasat compozitia la racorit putin, timp in care m-am ocupat de mamaliga cum se face mamaliga stie toata lumea. Ducem apa in punctul de fierbere si turnam malaiul, amestecand continuu cateva minute (in functie de faina de malai folosita, timpii de gatire pot diferi). Untul l-am adaugat la sfarsit, dupa ce am luat mamaliga de pe foc. Asa calda, am repartizat mamaliga in forme de briose (6, Tuper), niveland-o frumos cu dosul unei linguri unsa cu putin ulei. Am lasat mamaliga deoparte si am revenit la compozitie am batut oul impreuna cu smantana si am adaugat jumatate din cantitatea de mozzarella, rasa. Am turnat amestecul peste ciuperci, impreuna cu verdeata tocata marunt. urmeaza asezarea compozitiei din ciuperci peste baza din mamaliga. Pentru a nu se desprinde compozitia de baza, am presarat peste mamaliga deja turnata in forme niste mozzarella. Peste aceasta am pus o lingura cu varf de ciuperci, iar deasupra am presarat din nou mozzarella. Si niste seminte de susan. Am copt ciupercoasele in cuptorul preincalzit la 180*/15-20’.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.