20 ml lapte 20 gr drojdie proaspata 350 gr faina tip 550 5 oua mici 3 lg miere (1a+) 170 gr unt taiat cubulete 1 lingurita de coaja de lamaie 1 lingurita coaja de portocala fulgi de migdale pentru topping Cum am procedat:
am incalzit putin laptele, am amestecat cu drojdia, mierea si am lasat 15’ sa se activeze drojdia in bolul robotului, am amestecat faina, drojdia ouale si am adaugat untul putin cate putin, amestecand continuu aproximativ 8’-10’; daca aluatul pare moale, nu mai puneti faina, e un aluat moale, alunecos dupa, am transferat aluatul intr-un alt bol, am acoperit cu un servet si am lasat in loc caldut pana cand si-a dublat forma initiala apoi, pe blatul infainat si cu mainile date cu putin ulei, am intins aluatul cu mainile in forma dreptunghiulara, l-am rulat, l-am asezat in tava de copt si l-am lasat acoperit pentru aproximativ inca 1h, pentru o noua dospire intre timp, am preincalzit cuptorul la 175 grade, iar cand dospirea a ajuns la final, am asezat fulgii de migdale deasupra si am copt aproximativ 30’, pana cand brioche a devenit usor auriu-maronie deasupra Noi am servit cu iaurt la cina, dar alegerea servirii lui, va apartine! Pofta buna!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.