Ingrediente:
200 gr faina grau integral65 gr unt (margarina vegetala Alsan – in caz de aplv) – cubulete, la temperatura camerei (moale)50 ml lapte animal sau vegetal (aplv)o lingura miere certificata (1+)1 varf de cutit vanilie pudra Sonnetor1 lingurita rasa scortisoara macinata Ceylon1/2 lingurita praf de copt bio
Cum am procedat:
faina am amestecat-o cu praful de copt bio, vanilia si scortisoara. Am adaugat untul si l-am incorporat cu varful degetelor in amestecul de faina. A rezultat o compozitie nisipoasaam adaugat lingura de miere in lapte si am amestecat pana cand mierea s-a “topit” in lapteam combinat lichidele cu solidele si am adunat aluatul intr-o bila. Nu framantam bila, nu ne intereseaza sa dezvoltam glutenul. Am acoperit bila de aluat cu o folie si am lasat-o in frigider peste noapte. Eu am procedat astfel intrucat imi doream biscuiti proaspeti la prima ora. Ca idee insa, aluatul se lasa la frigider minim o oraaluatul scos din frigider se lasa 4-5’ la temperatura camerei, apoi se intinde intr-un strat subtire de 2-3 mm. Am decupat crackersii folosind o rigla. Puteti insa sa le dati orice forma doriti. Nu uitati sa-i
intepati.se coc la 180*/15’. Atentie sa nu-i ardeti! In functie de cuptor si de programul folosit, timpul de coacere poate sa difere. Sunt copti atunci cand se rumenesc frumos deasupra