200 gr faina 650 1 galbenus 70 gr unt 65-70 ml lapte (la temperatura camerei) 7-10 gr drojdie proaspata optional: 1 lingurita miere (1+) Compozitie nuca:
140 gr nuca 140 ml lapte optional: 1 lingura stafide Cum am procedat:
am amestecat drojdia (impreuna cu mierea, daca alegeti sa o adaugati) cu laptele am amestecat faina cu untul (la temperatura camerei), obtinand un aluat nisipos. In mijlocul acestuia, am pus apoi galbenusul si laptele, dupa care am amestecat pana cand am obtinut un aluat moale, insa nelipicios, pe care l-am framantat 2’. Ei bine, de aici aveti 2 variante. Fie puneti aluatul 2 ore la frigider (cum ar fi reteta originala, aluatul dorindu-se a fi unul fraged), fie il lasati 1/2h – 1 h la temperatura camerei (in aceasta situatie aluatul fiind unul usor pufos) pana s-a odihnit aluatul, am pregatit “umplutura”: am pus laptele la incalzit iar cand a devenit caldut am adaugat stafidele (puteti adauga si curmale maruntite, daca nu aveti stafide) si nuca. Am amestecat si am lasat compozitia astfel pregatita deoparte. am intins aluatul cu un sucitor si l-am acoperit cu compozitia pregatita. L-am rulat cu grija, avand grija sa indoi capetele aluatului, astfel incat sa nu pierd compozitia pe drum:)). De asemenea, cu albusul ramas am uns marginea aluatului, inainte de a finaliza rularea lui. Din acelasi albus ramas (puteti unge si doar cu galbenus si sa mai lasati baigli-ul la frigider 1/2 ora) am uns baigli-ul, deasupra. L-am impus cu furculita si l-am bagat in cuptorul preincalzit la 170*/30’. Se va rumeni usor iar mirosul care va umple casa, va creste cu siguranta pofta de a papa din baigli-ul proaspat scos din cuptor. Cu toate acestea, nu va grabiti sa-l taiati. Lasati-l putin sa se odihneasca, acoperit cu un prosop. Puteti opta si pentru varianta cu mar. Extrem de gustoasa si cu succes mare la pitici.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.