500gr faina (650 eu) 7gr drojdie uscata (sau 25g proaspata) 300ml apa calduta Ulei pt uns castronul 1lg bicarbonat Ou pt uns si semintele preferate
- Se amesteca si framanta: faina cu apa calduta si drojdia pana avem un aluat elastic cam 3-4min la robot sau 10min manual (am pus si oregano in aluat). - Ungem un castron curat cu putin ulei, punem aluatul si-l acoperim cu folie, lasam la dospit 50-60min pana se dubleaza. - Dupa ce a crescut, il scoatem pe blatul ft putin infainat si impartim in 10 buc, le dam o forma rotunda si le asezam in tava acoperite pt inca 30min. - Apoi, cu un deget trecut prin faina, facem o gaura in mijlocul fiecarei bile, o largim usor si modelam. - Incingem cuptorul la 180grade,caldura sus jos fara ventilatie. - Separat, dam in clocot o oala cu apa in care punem si bicarbonatul, apoi introducem pe rand covrigii obtinuti (1,2 buc in functie de dimensiunea oalei, caci ei mai cresc putin si e posibil sa nu mai aiba loc). - Fierbem 1min pe fiecare parte si-i transferam in tava tapetata cu hartie de copt (eu am scos pe o farfurie intai, apoi i-am mutat in tava ca sa mai inlatur excesul de apa). - Ungem cu ou batut (reteta era doar cu albus, eu am fol oul intreg), presaram semintele dorite (eu mac si susan). -> Dam tava la cuptor 25min,pana se rumenesc usor.
*reteta e dintr-un nr mai vechi al revistei goodfood (daca tot am vz ca a reaparut...
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: qbebe
Mesaj:
qbebe
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.