Cand cainele nostru nu isi mai poate controla vezica si sfincterul uretral apar urinarile haotice, involuntare, care sunt cunoscute in medicina drept incontinenta urinara. Aceasta trebuie deosebita de marcarea teritoriului sau urinarea de bucurie, respectiv de stres. Incontinenta urinara nu este o boala, ci un simptom major in multe afectiuni ce nu ar trebui ignorate. Incontinenta urinara poate aparea la orice varsta, talie sau rasa, insa s-a constatat ca cele mai afectate sunt femelele sterilizate trecute de varsta a doua, iar rasele mari se confrunta cu asta mai des decat cele minione.
Semnele incontinentei urinare la caini
Cand un caine invatat sa faca si sa se ceara afara scapa mici cantitati de urina prin casa nu va infuriati pe el. Fara sa isi dea seama elimina urina in locuri unde nu si-ar dori. La acesti caini veti observa blanita umezita in regiunea anala sau cea abdominala. Culcusurile sau locurile unde petrece cel mai mult timp vor fi patate. Alti caini pierd urina in mers. Animalele isi ling excesiv zona organelor genitale, care ajunge sa se inflameze si chiar sa se infecteze.
Cauzele incontinentei urinare la caini
De cele mai multe ori, incontinenta urinara este un simptom sau o complicatie a vreunei afectiuni cunoscute sau nu, a cainelui. O serie de boli pot duce la pierderea controlului vezicii urinare sau a sfincterului uretral:
infectii urinare; pietre la rinichi; boli renale; obezitate; afectiuni hepatice; dereglari hormonale; batranete; leziuni ale coloanei vertebrale; leziuni cerebrale; defecte congenitale; consum exgerat de apa (la cainii diabetici). La primele semne de constientizare a incontinentei urinare prezentati-va cu patrupedul la medicul veterinar. Acesta va demara o serie de investigatii pentru a descoperi cauza reala a urinarilor accidentale. In niciun caz nu pedepsiti cainele pentru aceasta situatie. Stresul suplimentar nu va face decat sa ii agraveze starea de sanatate.
Tratamentul incontinentei urinare
In functie de afectiunea de fond, care a stat la baza incontinentei, se va instaura un tratament specific. Uneori poate fi vorba de tratament hormonal sau antibiotic, alteori se pot face interventii chirurgicale sau injectii cu colagen.
Sustinere
Atunci cand animalul in discutie se confrunta si cu o afectiune, are nevoie de tot suportul nostru. Unii caini au de-a face cu durere la urinare sau cu o constiinta incarcata, stiind ca a urinat acolo unde noi nu aprobam.Schimbati si spalati regulat paturile din culcus. Ganditi-va sa folositi acele covorase absorbante atat in culcus cat si prin cateva zone din casa, pentru ca animalul sa aiba unde sa se scape fara sa se streseze.
Scoateti cainele la plimbare mai des, in reprize scurte. Asigurati-i o igiena optima pentru a preveni infectiile organelor genitale. Din pacate incontinenta urinara nu poate fi prevenita sau preconizata.
caine-1
caine-urina
incontinenta-caine-0n
caine-1
caine-urina
incontinenta-caine-0n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: pufuletiexpirati
Mesaj:
pufuletiexpirati
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.