407 poze   72689 vizite

PREPARATE SI RETETE DIN CARNE SI OUA DE PREPELITA

Preparate si retete din oua si carne de prepelita

Spanac cu oua de prepelita
Ingrediente pentru 6 porţii: 1 kg spanac proaspăt, 150 g brânză, 150 g şuncă slabă, 2 felii de pâine, 6 ouă de prepeliţă, 100 g ciuperci, 1 lămâie. Pentru sos: 9 linguri ulei de măsline, 3 linguri de oţet, 1 linguriţă muştar, sare, piper după gust.
Mod de preparare: se fierb ouăle timp de 3 minute, se curăţă de coajă şi se taie pe jumătate. Se spală spanacul sub jet de apă rece şi se scurge bine. Se taie feliile de pâine şi şuncă în cubuleţe, apoi se prăjesc împreună, amestecând permanent. Se spală bine ciupercile, se scurg de apă, se taie în felii subţiri şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se amestecă toate ingredientele şi se adaugă frunzele de spanac. Separat, se amestecă uleiul cu oţetul, muştar, sare şi piper. Sosul obţinut astfel se toarnă peste salată.


Salată cu ouă de prepeliţă
Ingrediente: 25 ouă de prepeliţă, 150 g maioneză, 250 g iaurt, 1 legătură mărar, usturoi, 30 ml suc de lămâie, sare, piper.
Mod de preparare: Ouăle se spală şi se pun la fiert în apă cu sare până ce devin de consistenţă tare. Maioneza se amestecă cu sare, piper, mărarul tocat mărunt, iaurtul, usturoiul pisat în prealabil şi sucul de lămâie. Dupa ce au fiert, ouăle se intorduc în sosul format şi se amestecă uşor ca să nu se sfărâme. Salata se serveşte cu pâine prăjită.

Ouă de prepeliţă umplute
Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă, smântână, brânză grasă de vaci sau iaurt, caşcaval, şunca, kaizer sau slănină, muştar, sare, piper.
Mod de preparare : Se fierb 10 ouă de prepeliţă în apă cu sare timp de 10 minute. Se curăţă apoi de coajă şi se taie fiecare ou în două. Se scoate gălbenuşul şi se amestecă cu smântână sau brânză grasă de vaci sau cu iaurt, cu caşcaval ras, cu muştar, sare, piper. Pasta rezultată se pune în cele două jumătăţi de albuş care se aşează pe o felie de şuncă, slănină sau kaizer.


Cartofi gratinaţi cu ouă de prepeliţă
Ingrediente pentru 5 persoane : 1 kg de cartofi, 20 ouă de prepeliţă, 10 g unt, sare, piper.
Mod de preparare: Se fierb cartofii şi apoi se dau pe răzătoarea fină. Se bat 10 ouă şi se adaugă cartofii raşi şi untul. Se amestecă până se face un aluat care se pune în 10 forme pe o tavă unsă puţin cu ulei sau unt. Pe fiecare formă se apasă în centru ca să se formeze un gol. Se pune la copt 20 de minute. Se fierb 10 ouă de prepeliţă în apă sărată timp de 3 minute. Se scot cuiburile de cartofi din cuptor, se aşează pe un platou şi se pune în fiecare formă câte un ou fiert şi puţin piper sau, după gust, o bucăţică de caşcaval sau telemea. Se servesc calzi.


Prepeliţe fripte la cuptor sau pe grătar
Ingrediente: 4 prepeliţe, 4 felii subțiri de kaizer sau slănină, 1 lingură untură sau unt, sare, piper.
Mod de preparare: Se spală prepeliţele şi se şterg cu un şervet. Apoi se condimentează cu sare şi piper. Se învelesc prepeliţele într-o felie de kaizer sau de slănină afumată ori proaspătă şi, cu o frigăruie subţire se prinde slănina, astfel ca picioarele să stea lipite de trup. Se pun prepeliţele într-o tavă unsă cu unt sau cu untură, pe care o introducem în cuptorul încins, cu 10—12 minute înainte de a servi masă. Preparare la grătar: fie se țin prepelițele prinse într-o frigăruie, fie se pun pe grătar învelite într-o folie de aluminiu. Se pot servi cu cartofi piure, cartofi prăjiți, crutoane prăjite, asezonate cu vin roșu.

Ostropel de prepeliţe
Ingrediente: prepelițe (în funcţie de numărul de persoane), ceapă, usturoi, unt, făină, pastă de roșii, foi de dafin, piper boabe, vin roșu.
Mod de preparare: se iau prepeliţele şi se rumenesc într-o tigaie, împreună cu ceapa tocată mărunt şi cu unt. Se adaugă apoi puţină făină, se stinge cu apă şi se acoperă vasul, ca să se frăgezească carnea. Se lasă la fiert şi din când în când se mai adaugă apă. Când carnea este fiartă, se adaugă câteva linguri de pastă de roşii dizolvată în prealabil în apă călduţă, câţiva căţei de usturoi, foi de dafin, boabe de piper. La final se pun două sau trei linguri de vin roşu, apoi se lasă câteva minute la cuptor.

Prepeliţe a la Jardiniere
Ingrediente: prepelițe (în funcţie de numărul de persoane), unt, o linguriță de coniac, un pahar de vin roșu, coaja de la o portocală, bulion, gelatină de coacăze, vișine, lămâie.
Mod de preparare: se prăjesc prepeliţele în unt. Punem apoi puţin coniac şi un pahar mic de vin roşu în care s-a amestecat coaja de la o portocală mică. Se adaugă trei linguri de bulion concentrat, două linguri de gelatină de coacăze, circa patruzeci de vişine fierte în sirop şi răcite. Înainte de a fi puse în sos, vişinele trebuie scurse foarte bine. Dacă sosul pare puţin prea dulce, acesta se acreşte cu suc de lămâie proaspăt stors.


Prepeliţe în sos de struguri
Ingrediente: prepeliţe, ulei, unt, struguri negri, miere, vin alb, lămâie, cartofi, sare, piper.
Mod de preparare: prepeliţele se despică pe şira spinării pentru a se prăji uniform şi se rumenesc puţin în ulei, pe ambele părţi, apoi se dă tigaia la cuptor pentru 20 de minute. Se condimentează cu sare, piper şi se acoperă cu folie de aluminiu. În altă tigaie se pune unt, se adaugă boabele de struguri, miere, apoi vin alb şi zeama de lămâie. Se lasă să se îngroaşe puţin. Se pun pe un platou cartofi prăjiţi, prepeliţele şi se toarnă deasupra sosul de struguri.


Prepeliţe cu smântână
Ingrediente: 3 prepeliţe, 100 g unt, 1 lămâie, 1 lingură de făină, 1 lingură de muştar, piper boabe, 1 gălbenuş de ou, 200 g smântână, sare.
Mod de preparare: Prepeliţele se taie în două, în lung, se sărează puţin, se pun într-o cratiţă cu unt şi se lasă la foc sub capac până se rumenesc puţin. Se adaugă apoi făină, piper boabe, zeamă de lămâie. La final se toarnă puţină apă călduţă si se mai fierb prepeliţele 10 minute. După aceea se pune smântâna amestecată cu muştar şi gălbenuş de ou şi se ia de pe foc.

Prepeliţe în foi de viţă
Ingrediente: 4 prepeliţe, 4 foi de viţă, 4 felii de slănină afumată, sare.
Mod de preparare: Prepeliţele se mănâncă foarte proaspete. Se sărează prepeliţele, se înveleşte fiecare prepeliţă cu o foaie de viţă, apoi cu o felie de slănină cât mai subţire, dar destul de mare ca s-o acopere, se leagă cu aţă. Apoi, prepeliţele se pot frige la grătar sau la cuptor.


Pilaf de prepeliţe
Ingrediente pentru 6 porţii : 3 prepeliţe, 250 g orez, 100 g unt, 1 ceapă, 1 foaie de dafin, câteva boabe de piper.
Mod de preparare : Prepeliţele se curăţă, se sărează, se leagă cu aţă, se aşează într-o cratiţă cu unt, se acoperă şi se înăbuşă până capătă o culoare aurie. În timpul preparării se mişcă cratiţa întorcând şi prepeliţele. Apoi prepeliţele se scot în alt vas, iar în untul rămas se prăjeşte ceapă tăiată mărunt şi se adaugă orezul spălat şi bine scurs de apă. Orezul se căleşte împreună cu ceapa 5-6 minute, iar apoi se pună de două ori şi jumătate mai multă apă clocotită decât cantitatea de orez. Se adaugă foaia de dafin, boabele de piper, se sărează şi să pune la fiert încă 5-6 minute, după care se amestecă şi peste orez se aşează prepeliţele (fără aţă) tăiate în două sau în patru. Se acoperă şi se introduc în cuptorul încălzit cu uşa deschisă, unde se ţin 20-25 minute.

Prepeliţe cu mazăre verde
Ingrediente: 1 kg prepeliţe, 600 g mazăre boabe verde, 100 g unt, 2-3 cepe, roşii, mărar, sare, zahăr, 500 g făină, 30 g bulion.
Mod de preparare : Prepeliţele curăţate, spălate se sărează şi se înăbuşă într-o cratiţă cu unt. Se adaugă apoi ceapa tăiată mărunt şi se mai călesc împreună până ce ceapa se prăjeşte puţin. Se adaugă făină, bulionul, apă caldă şi se mai lasă să fiarbă până ce carnea este gata. Se adaugă mazărea (fiartă separat sau din conservă), mărarul tăiat mărunt, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în bucăţi mici, se sărează, se pune puţin zahăr şi se mai lasă la fiert circa 5-6 minute.


Ciulama de prepeliţă
Ingrediente: 3 prepeliţe, 100 g făină, 150 g unt, 1 ceapă, 1 morcov, o jumătate de ţelină, sare, piper.
Mod de preparare : Prepeliţele se jumulesc, dar nu se opăresc. Li se scot intestinele, apoi se spală şi se pun la fiert împreună cu legumele, sarea şi câteva boabe de piper. Se fierb lent circa 30-40 minute, în funcţie de cât de bătrâne sunt. După ce sunt fierte, prepeliţele se scot în alt vas cu apă şi puţină sare, iar cu zeama în care au fiert se prepară ciulamaua, astfel: într-o cratiţă se pune untul, se adaugă făină şi se călesc circa 5-6 minute, după care se stinge cu zeama de la fiert strecurată. Se adaugă sare şi se mai lasă să fiarbă până ce sosul se îngroaşă. Se serveşte cu mămăligă, cu sosul turnat peste prepeliţe şi stropite cu unt pe deasupra.


Ouă de prepliţă în felii de bacon
Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă, 10 felii de bacon, scobitori, ulei.
Mod de preparare: Se fierb şi se curăţă de coajă cele 10 ouă. Pe fiecare ou se înfăşoară apoi câte o felie de bacon. Se introduc apoi scobiturile şi le punem la prăjit. Se condimentează după gust şi se servesc alături de legume sau ardei copţi.


Prepeliţe în sos de soia
Ingrediente pentru 6 porţii: 4 prepeliţe, 2 linguri de ulei, 1 lingură usturoi mărunţit, 1 linguriţă boia de ardei iute, 1 linguriţă de piper negru, 2/3 ceaşcă sos de soia, 1/3 ceaşcă de apă, 2 cepe verzi, 2 linguri suc de lămâie, 1 lingură de zahăr.
Mod de preparare: Într-un castron se pun sosul de soia, o lingură de usturoi, zahăr, piper negru şi boia de ardei iute. Prepeliţele curăţate şi spălate se taie în două pe vertical şi se lasă la marinat în amestecul de soia timp de 30 de minute. Apoi se pun împreună cu ceapa tocată mărunt într-o tigaie cu ulei încins cu partea de piele orientată în exterior pentru a nu se lipi de fundul tigăii. După 5 minute se adaugă sosul marinat şi se fierb timp de 10 minute, la foc potrivit. La final se adaugă suc de lămâie pe fiecare bucată în parte şi sare după gust.


Salată cu ouă de prepeliţă
Ingrediente: 25 ouă de prepeliţă, 150 g maioneză, 250 g iaurt, 1 legătură mărar, usturoi, 30 ml suc de lămâie, sare, piper.
Mod de preparare: Ouăle se spală şi se pun la fiert în apă cu sare până ce devin de consistenţă tare. Maioneza se amestecă cu sare, piper, mărarul tocat mărunt, iaurtul, usturoiul pisat în prealabil şi sucul de lămâie. După ce au fiert, ouăle se intorduc în sosul format şi se amestecă uşor ca să nu se sfărâme. Salata se poate servi cu pâine prăjită.

Prepeliţe fripte la cuptor sau pe grătar
Ingrediente: 4 prepeliţe, 4 felii subţirii de kaizer sau slănină, 1 lingură untură sau unt, sare, piper.
Mod de preparare: Se spală prepeliţele şi se şterg cu un şerveţel. Apoi se condimentează cu sare şi piper. Se învelesc prepeliţele într-o felie de kaizer sau de slănină afumată sau proaspătă şi, cu o frigăruie subţire se prinde slănina, astfel ca picioarele să stea lipite de trup. Se pun prepeliţele într-o tavă unsă cu unt sau cu untură, care se introduce în cuptorul încins, cu 10—12 minute înainte de a servi masa.
Preparare la grătar: fie se ţin prepeliţele prinse într-o frigăruie, fie se pun pe grătar învelite într-o folie de aluminiu. Se pot servi cu cartofi piure, cartofi prăjiţi, crutoane prăjite, asezonate cu vin roşu.


Ouă de prepeliţă a la libanaise
Ingrediente: 30 de ouă de prepeliţă, trei legături de ceapă verde, 10 ml oţet balsamic, piper alb, sare după gust, 50 ml de suc de lămâie, 1 legătură pătrunjel tăiat mărunt, 150 ml ulei de măsline, 5 lipii libaneze.
Mod de preparare: Ouăle se spală şi se pun la fiert în apă cu sare circa 10-15 minute. Ceapa verde se spală, se curăţă şi se taie mărunt, după care se amestecă cu oţetul, sarea şi piperul, sucul de lămâie, pătrunjel, uleiul de masline. Totul se serveşte cu lipii libaneze.

Prepeliţe cu mujdei de usturoi
Ingrediente : 6 prepeliţe, 100 ml unt sau ulei, piper boabe, foi de dafin, o ceapă mică, usturoi.
Mod de preparare : Prepeliţele se taie jumătăţi şi se prăjesc puţin pe toate părţile. Se adaugă apoi 10 boabe de piper negru, o foaie de dafin şi o ceapă mică. Se prepară înăbuşite în unt sau ulei. Când sunt gata, se adaugă mujdei de usturoi. Se servesc cu mămăligă caldă.

Bulbi de anghinare cu ouă de prepeliţă şi sos de legume
Ingrediente pentru 4 porţii: 12 ouă de prepeliţă, 12 bulbi de anghinare congelaţi, 12 linguriţe de caviar.
Pentru sos: 2 fire de praz, 2 morcovi, 1 ceapă, 1 legătură de mărar, 4 linguri de ulei de masline, 1 ceaşcă de supă de legume, sare, piper.
Mod de preparare: se decongelează cei 12 bulbi de anghinare, se opăresc 5 minute în apă cu sare şi se pun la scrus. Se taie prazul, morcovii, ceapa, se condimentează cu sare şi piper şi se călesc cca. 7 minute în ulei încins. Se scoate cu grijă mijlocul bulbilor de anghinare şi se umplu cu legumele călite. Se face apoi o adâncitură între legume, în care se pune câte un ou de prepeliţă. Se aşează totul într-o tavă termorezistentă, se adaugă supa, se acoperă cu folie de aluminiu şi se pun la cuptor, aproximativ 20 de minute, până când ouăle se încheagă bine şi sosul scade. În momentul servirii, se adaugă câte o linguriţă de caviar la fiecare bulb de anghinare.

Ouă de prepeliţă a la libanaise
Ingrediente: 30 de ouă de prepeliţă, trei legături de ceapă verde, oţet balsamic 10 ml, piper alb, sare după gust, 50 ml de suc de lămâie, 1 legătură pătrunjel tăiat mărunt, 150 ml ulei de măsline, 5 lipii libaneze.
Mod de preparare: Ouăle se spală şi se pun la fiert în apă cu sare 10-15 minute. Ceapa verde se spală, se curăţă şi se taie mărunt, după care se amestecă cu oţetul, sarea şi piperul, sucul de lămâie, pătrunjel, uleiul de masline. Totul se va servi cu lipii libaneze.


SC FIF PROD SRL
www.prepelitecluj.ro
office@prepelitecluj.ro
com. Chinteni Jud. Cluj
tef 0740789436
retete din oua de prepelita_04
retete din oua de prepelita_04
retete din oua de prepelita_05
retete din oua de prepelita_05
retete din oua de prepelita_06
retete din oua de prepelita_06
retete din oua de prepelita_07
retete din oua de prepelita_07
retete din oua de prepelita_08
retete din oua de prepelita_08
retete din oua de prepelita_09
retete din oua de prepelita_09
retete din oua de prepelita_10
retete din oua de prepelita_10
Ciuperci umplute cu oua de prepelita
Ciuperci umplute cu oua de prepelita
Ochiuri din oua de prepelita si spanac
Ochiuri din oua de prepelita si spanac
Ochiuri din oua de prepelita
Ochiuri din oua de prepelita
Spanac cu oua de prepelita
Spanac cu oua de prepelita

Comentarii album • 0
Nume:



Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.