200 g capsuni pentru decor 1 borcan gem de capsuni 250 ml frisca lichida
Pentru decor/umplutura
20 ml esenta rom sau lichior 100 ml apa 2 linguri zahar
Pentru sirop
5 linguri pesmet 5 linguri zahar 5 oua medii
Pentru blat
200 ml apa 2 linguri dulceata capsuni, trandafiri, etc
Preparare Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade.
Se separă ouăle și gălbenușurile se bat cu zahărul până își dublează volumul. Se adaugă pesmetul și se înglobează încet. Separat, albușurile se bat spumă și se înglobează ușor, cu o spatulă, în aluat.
Se unge o tavă specială de guguluf (bundtcake)cu unt și se toarnă aluatul de savarină, apoi se coace circa 15-20 de minute, până trece testul cu scobitoarea.
Separat, se prepară sosul de însiropat: se caramelizează 2 linguri de zahăr, se stinge cu 100 ml apă și se dă în clocot. Când siropul s-a legat, se adaugă romul sau lichiorul.
Se bate frișca lichidă bine, până se obține un castron de frișcă dulce.
Blatul se lasă la răcit și se însiropează bine. Se umple gaura din mijloc cu straturi alternative de frișcă și gem de trandafiri sau căpșuni. Deasupra se poate pune puțin jeleu roșu (la plic).
Se poate orna cu căpșuni proaspete sau frișcă, după gust.
savarina
savarina
savarina
savarina
savarina
savarina
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.