Pentru acest tort avem nevoie de urmatoarele ingrediente: Pentru crusta: 250 g biscuiti cu cacao 120 g unt topit un varf de cutit de sare
Pentru caramelul cu alune:
150 g zahar 200 g frisca lichida 2 linguri de miere 30 g unt 70 g alune prajite nesarate un varf de cutit de sare
Pentru inghetata: 360 g frisca lichida 120 g unt de araide fin 300 g lapte condensat
Pentru ganache 250 g frisca lichida 100 g ciocolata neagra 100 g ciocolata cu lapte (se poate folosi doar un fel de ciocolata) Pentru decor: 2 cicolate snickers 150 g frisca lichida 30 g zahar pudra 1/2 lingurita esenta de vanilie.
Mod de preparare: Crusta de biscuiti:
Topiti untul intr-o craticioara. Biscuitii zdrobitii cu o merdenea sau in robotul de bucatarie, daca nu aveti nici una nici alta puneti biscuitii intr-un prosop apoi zdrobitii de marginea mesei. Puneti biscuitii intr-un bol apoi turnati peste ei untul si adaugati sarea. Amestecati bine pana cand untul a ajuns pe toti biscuitii. Puneti biscuitii intr-o forma de tort cu marginile detasabile si tapetata cu hartie de copt. Presati bine pe margini apoi bagati tava in frigider sa se intareasca. Marginea trebuie sa fie inaltya de circa 3 degete.
Caramelul cu alune se prepara astfel: Puneti zaharul intr-o cratita cu 1 lingura de apa. Lasati sa se topeasca zaharul apoi lasati sa fiarba pana cand incepe sa se caramelizeze, sa capete o culare maro auriu. Adaugati frisca lichida. Mare atentie este foarte fierbinte. Amestecati pana cand se omogenizeaza bine apoi adaugati untul, sarea si alunele tocate grosier cu cutitul. Scoateti tava cu bisuiti din frigider si turnati caramelul peste ei. Bagati tava in congelator pentru 1 ora.
Inghetata o preparam astfel: Puneti untul de arahide intr-un castronel si incalziti-l in cuptorul cu microunde. Dupa ce sa inmuiat adaugati laptele condensat si bateti bine cu un mixer sa se omogenizeze. Separat bateti frisca spuma tare apoi adaugati laptele condensat cu untul de arahide. Omogenizati bine ca toate ingredientele sa se combine. Turnati compozitia peste caramel apoi uniformizati cu o spatula. bagati tava in cuptor pentru cel putin 6 ore sau peste noapte.
Ganache-ul: Tocati ciocolata in bucati marunte si puneti-o intr-un bol. Incalziti frisca lichida pana la punctul de fierbere apoi turnati-o peste ciocolata. Lasati sa stea 5 minute apoi incepti sa amestectai pana cand obtineti o compozitie omogena. Ganachul il preparati doar dupa ce tortul a stata cel putin 6 ore in congelator.
Scoateti tava din congelator si turnati ganach-ul rece dar destul de lichid peste inghetata. bagati tava inapoi in congelator pentru inca cel putin 1 ora.
Cand vrei sa servesti tortul bateti frisca spuma cu zahrul si esenta de vanilie. Taiati ciocolata snickers in bucati portivit de mari. Puneti frisca intr-un pos cu sprit apoi turnati anveline de frisca (sau decorati dupa imaginatia dumneavoastra). Puneti cate o bucata de cocolata taiata pe fiecare anvelina de frisca. Se poate baga iar in congelator daca nu se serveste imediat.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.