O felie pentru fiecare Marie !
Ingrediente
Blat Tort cu ciocolata
6 buc oua
150 g faina
160 g zahar
50 g cacao
75 ml ulei
vanilie macinata
1 praf sare
Crema Tort de ciocolata
600 ml frisca lichida
400 g ciocolata amaruie
120 g unt la temperatura camerei
500 g piersici din compot
suc de piersici din compot
Se bat ouale pana cand se vor deschide la culoare si devin
spumoase.Se adauga sarea,apoi se adauga treptat
zaharul.Se adauga si
uleiul.Se adauga vanilia
macinata.Se cerne faina impreuna cu cacaua si se adauga in
compozitie.Se amesteca
usor.Se pune compozitia pentru blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga tava la cuptorul preincins la 170 de grade pentru 25 minute sau pana cand va trece testul cu
scobitoarea.Se scoate blatul de la cuptor,se lasa la
racit.Se pune frisca la incalzit intr-o cratita pe foc unde se va lasa pana la primul clocot dupa care stingem
focul.Se transfera ciocolata intr-un bol mai mare peste care se pune frisca incalzita.O vom lasa deoparte 5
minute.Se amesteca cu ajutorul unui tel pana la obtinerea unei compozitii omogene dupa care se baga la frigider pentru o
ora.Se mixeaza dupa ce se scoate de la
frigider.Se pune si untul in crema pentru a fi
mixat.Se taie blatul pe
jumatate.Se insiropeaza
blatul.Se pun jumatatile de
piersici.Se pune crema peste piersici si se
niveleaza.Se pune blatul capac si se insiropeaza cu restul de suc de
piersici.Se decoreaza tortul cu restul de
crema.Se baga tortul la frigider pentru 1 ora dupa care se poate servi.