Ingrediente pentru blat: – 3 oua mari – 350g faina – 1 ½ lingurite praf de copt – ½ lingurita sare – 180g unt la temperatura camerei – 350g zahar – miezul de la o pastaie de vanilie – 450g dovleac copt – 60ml ulei de floarea soarelui – 250ml lapte Ingrediente pentru crema: – 500g mascarpone – 100g unt – 100g zahar pudra – o lingurita scortisoara – 200ml smantana dulce pentru frisca Mai intai pregatim un piure de dovleac copt.Incingem cuptorul la 150° si tapetam cu unt si hartie de copt 3 tavi rotunde, cu diametrul de 22 cm. Spumam untul cu zaharul cu mixerul la viteza mare, pana granulele de zahar nu se mai simt deloc. Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. O data cu ultimul ou, adaugam si vanilia, amestecam. Punem si piureul de dovleac copt, amestecam din nou. Intr-un bol separat cernem faina, sarea si praful de copt. Adaugam jumatate din amestecul de faina in compozitie, amestecam. Punem tot laptele, amestecam, apoi la final restul de faina si amestecam din nou pentru a avea o compozitie omogena pe care o distribuim uniform in cele 3 tavi. Coacem blaturile 18-20 min sau pana trec testul scobitorii. Lasam blaturile pentru tort cu dovlec sa se raceasca la temperatura camerei. Pentru crema, amestecam mascarpone si untul (ambele trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pudra si scortisoara pana avem o spuma. Separat, batem frisca. Adaugam frisca in compozitie, amestecam bine cu spatula pana avem o crema omogena. Dam crema la rece pana se racesc blaturile complet. Asamblam apoi tortul: blat, un strat de crema, blat, crema si asa mai departe, avand grija sa lasam suficienta crema pentru a imbraca tortul (cam jumatate din cantitatea de crema).
Pentru a decora tortul, dupa ce il imbracam intr-un strat subtire de crema, punem crema ramasa intr-un pos cu dui rotund (sau intr-o punga rezistenta pe care o taiem la un colt) si posam buline de crema pe marginea tortului, pe care le intindem apoi folosind o lingura, pentru un model frumos. Deasupra tortului am turnat caramel sarat si lasat sa se raceasca la temperatura camerei.Tort cu dovleac este un tort extrem de aromat, nimeni nu a ghicit ca ingredientul principal este dovleacul copt. Scortisoara a dat o aroma si o culoare deosebita cremei, iar blaturile sunt atat de moi si umede incat nu au nevoie de insiropare.
tort-cu-dovlec-1-520x721
tort-cu-dovlec-2-520x345
tort-cu-dovlec-6-520x345
tort-cu-dovlec-1-520x721
tort-cu-dovlec-2-520x345
tort-cu-dovlec-6-520x345
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.